Comeback Johnny Lubbers met nieuwe single.

Met z’n nieuwe single ‘Ik kon het niet aan je zien’ laat Johnny Lubbers horen én zien dat hij helemaal terug is. In het verleden nam hij een aantal liedjes op waar echter nooit iets mee gedaan in. Ze staan wel op YouTube en zijn te beluisteren op Spotify. Enige tijd geleden werd de uit Hengelo afkomstige zanger benaderd door Frank van Etten of hij erover na wilde denken om terug te keren met een nieuwe single.

Omdat Johnny al lange tijd met het idee rondliep om een nummer over depressie te maken ging hij overstag. Er volgde een afspraak bij Melody Music Sound in Apeldoorn. ‘Ik vertelde hem dat mijn vriendin ook vaak depressief was. Ik gaf een aantal voorbeelden die Frank binnen 10 minuten heeft verwerkt in de tekst. Aan de buitenkant kun je niet zien wat er omgaat in het hoofd van de betreffende persoon. Vaak reageert ze chagrijnig . Je vraagt haar wat er aan de hand is en probeert haar te begrijpen. Dat is ontzettend lastig omdat je niet voelt wat zij voelt’, vertelt Johnny uit ervaring.

Johnny is achteraf blij met de keuze die hij heeft gemaakt om bij z’n vriendin te blijven. ‘Ik heb me heel vaak afgevraagd of we nog wel gelukkig waren. Ik kreeg vaak verwijten te horen, maar besefte me dat ze zieker was dan ik had gedacht. Gelukkig kan ze nu weer stralen als vanouds. Ik hoop dan ook dat het boek nu gesloten kan worden… levenslang’, aldus Johnny.

Samen met clipproducent Robert Vegt is besloten om de clip in zwart-wit te monteren. Beiden waren van mening dat de tekst dan beter tot z’n recht komt. Een figurerend stelletje vertolkt de verhaal op indrukwekkende wijze. Johnny hoopt dat ‘Ik kon het niet aan je zien’ mensen aan het denken zet die met depressieve personen te maken hebben. Het is absoluut niet gemakkelijk, maar ik zie weer licht in de tunnel’.