‘Roses’ The Middletonz

De Middletonz bestaan uit Kallay Saunders en Farshad Slashkovic samen met Feher Hollo als hun belangrijkste producer. De Middletonz werken momenteel aan hun debuutalbum en hun debuutsingle heet ‘Roses’.

 

Met het nummer “Roses” werden ze finalisten in Hongarije als inzending naar het Eurovision Songfestival in Israel. Zij waren met dit nummer bij MTV Hungary’s ‘Most Wanted’ voor de maand maart 2019, nr. 9 op Music Channel ‘Pop City, en nr. 22 op Petofi top 40 in Hongarije. Slashkovic werd geboren in 1985 in Iran, groeide op in Nederland en woont momenteel in Boedapest, Hongarije. Hij is een autodidactische tekstdichter met uitgebreide ervaring in het maken van metaforen en wordplays. Zijn ervaring wordt gedemonstreerd door zijn inleving in elk type lied. Of het nu een leuk verhaal-vertellend nummer is, een triest / emotioneel nummer, of zelfs in muziek van andere genres buiten Hip Hop. Slashkovic past zich vakkundig aan aan welk artistiek streven dan ook. Hij werkte mee aan het album ‘Datvinnikcoke’ van Brainpower, en in de loop van de jaren heeft hij bijgedragen aan andere liederen, waaronder; ‘Boks ouwe Remix’, ‘Shit die je zoekt’, ‘Je kan niet hangen’. Eveneens werkte hij mee aan de albums; ‘De Blaastest’, ‘Je Weet Nix’, ‘Operatie Maik Tjek 2’, ‘Hard & Hart’, ‘Bosse voor Bosnie’. En bracht zijn ‘Ontoerekeningsvatbaar EP’ uit. Na zijn showcase sessie in 2013 op CXXXIV van Zonamo Underground besloot hij zijn Nederlandse carrière stop te zetten en begon hij zijn Engelse taalvaardigheid te verbeteren om deel te nemen aan de internationale hiphopscene. Slashkovic had de wens om zichzelf te omringen met nieuwe energie en was op zoek naar nieuwe inspiratie, en besloot te verhuizen naar Boedapest. Na een paar kleine releases in het Engels, zoals ‘Once upon a time’ en ’90’s vs”Trap’, woonde hij een aantal jaren in Boedapest en ontmoette hij, Kallay-Saunders (een bekende Hongaarse singer / songwriter) de twee besloten om hun krachten te combineren en vormden de ‘The Middletonz’, en dat blijkt een schot in de roos. Dit duo gaat nog veel van zich laten horen in de music scene, en hoopt ook de thuisbasis Nederland te veroveren!