Rooftop Renegades

Rooftop Renegades zijn Jo en Koen Smets, tweelingbroers uit Genk. Hun verhaal begon met The Voice van Vlaanderen in 2014, waar de broers in de finale nipt de duimen moesten leggen voor Tom (wie?) en Laura Tesoro (Ah!). Wat de broers sowieso onderscheidde van de meeste andere deelnemers (zeker toen, in 2014) was dat de jongens ras muzikanten waren en al een pak podiumervaring hadden.

De assistent-­‐coach in Team Axelle (Red), Dominique Vantomme, werd hun eerste producer en bracht hen, ruim 2 jaar later, tot bij hun huidige manager.

Sindsdien gaat het hard voor de jongens, vooral sinds de release van ‘Danger’, hun 2e single in de nieuwe samenwerking. Die single werd opgepikt in diverse landen en Catchfire, een Duits sublabel van SONY, drong aan op een remix, een taak die prima werd geklaard door Robert Abigail. Ondertussen hadden Jo
en Koen, hun Britse producer Paul Drew, beter leren kennen en namen met hem ook ‘Keep On Walking’ op. Die single schopte het in Nederland tot de nummer 1-­‐positie in de Nederlandse Top 40 (november 2018).
Opvolger ‘Thought Of Love’ werd geschreven op Song City, een internationale songschrijversweek en werd het vehikel dat hen toegang verschafte tot hun eerste club-­‐toernee in Duitsland, waar ze onder meer Berlijn aandeden.
Op Song City werd ook de volgende single, ‘LIGHTS ON’, geschreven en nadien opgenomen in de studio van producer Ward Snauwaert.
De verwachtingen rond deze nieuwe single zijn in ieder geval hoog gespannen.