Rene Froger verrast met Andreaspenning

In het bijzijn van zijn familie en collega-Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit heeft René Froger vandaag uit handen van locoburgemeester Touria Meliani de Andreaspenning ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding wegens zijn inzet als ambassadeur voor de stad Amsterdam en voor zijn inspanningen voor verschillende goede doelen.

 

René werd aangedragen voor deze penning door de Johan Cruijff ArenA en Gerard Joling ter ere van het 15-jarig jubileum van Toppers in Concert.
Sinds 2005 treden de Toppers ieder jaar op in de Johan Cruijff ArenA. De langst lopende concertreeks van Europa trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Gemeente Amsterdam ziet René Froger als bedenker van ‘Toppers in Concert’ als een belangrijke ambassadeur voor de Johan Cruijff ArenA en voor de stad Amsterdam.
’15 jaar Toppers! Miljoenen mensen hebben de afgelopen jaren genoten van de spectaculaire concerten in de John Cruijff ArenA. Het wordt tijd dat mijn goede vriend René in het zonnetje wordt gezet. René is een harde werker, die met veel passie zich de afgelopen jaren en op dit moment nog steeds voor 100% inzet voor Toppers.’, liet Gerard Joling weten in zijn aanbevelingsbrief. ‘Het concept is enorm positief voor Amsterdam. Toppers zorgt voor enorm veel dagjesmensen in Amsterdam. Het ene jaar kleurt de stad goud, het andere jaar bijvoorbeeld wit.’
‘Sinds 2005 heeft het evenement Toppers in Concert een vaste plaats in de programmering van de Johan Cruijff ArenA en draagt het concept bij aan de multifunctionaliteit van het stadion. Inclusief de twee shows dit jaar in mei/juni vulde René in totaal 51 maal de ArenA hetgeen 3.136.500 bezoekers naar het stadion bracht. Een prestatie van uitzonderlijk niveau waarop ik als directeur van de Johan Cruijff ArenA ontzettend trots ben en waarvoor wij René buitengewoon dankbaar zijn.’, aldus Algemeen Directeur Henk Markerink in zijn aanbevelingsbrief. ‘Bij Toppers in Concert nodigt René ieder jaar honderden vrijwilligers uit van bijvoorbeeld Stichting Heppie en Voedselbanken Nederland om ook de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Mensen die voor een ander klaar staan draagt hij een zeer warm hart toe.’

Persbericht en foto Rene Froger