Ellen Jannink terug na ongeluk

Het was de bedoeling van Ellen Jannink om eind 2018 het nummer ‘Dat komt door jou! Op single uit te brengen. Een mountainbike ongeluk op 13 september gooide roet in het eten.

Naast een aantal gebroken- en gekneusde ribben, inwendig letsel rond haar borstkast en een pijnlijk middenrif was ze genoodzaakt om tijdelijk te stoppen met zingen. Al met al heeft Ellen vijf maanden nodig gehad om te herstellen.

Inmiddels is de zangeres uit Den Nul weer grotendeels hersteld. De mountainbike wordt weer regelmatig uit de schuur gehaald en haar zangcarrière begint ook langzaam weer op gang te komen. Frank Swenne, heeft net zoals bij de vorige single “Overdoen” ook dit nummer geschreven en gecomponeerd.

‘Wat ik het leukste vind om met Frank samen te werken is dat we samen het nummer gaan uitwerken. Het is niet een nummer wat gelijk al helemaal geproduceerd is. Ik kan zelf bepalen welke instrumenten ik er graag in wil hebben. Dat sprak mij de vorige keer aan en nu weer. Het lied gaat over dat ik iemand ben tegen gekomen waar ik een verliefde nacht mee heb gehad. Toch glipt hij weer weg. Op een gegeven moment staat hij ineens weer voor me en laat hem nooit meer gaan’, verklapt Ellen.

Omdat Ellen zoekende was naar een passende sound kwam ze terecht bij Studio Martin Sterken in Valthermond. ‘Martin begreep wat ik bedoelde en heeft een geluid ontworpen die voelt als een jasje om je heen! Qua muzikale invulling is het een echt Ellen Jannink nummer … swingend, stoer, zomers, een lekkere Nederlandse popsong! Een veelbelovende single waarvan de eerste reacties lovend zijn!

De prachtige videoclip, opgenomen door Frank Swenne, waarvan de beelden oa. zijn geschoten in Fortmond en bij Café Restaurant Ripperda in Den Nul is te bewonderen op de bekende clipzenders en YouTube.