Bertjan & Michel ft. Laanie

Bertjan uit Utrecht en Michel uit Nieuwegein vormen sinds 2012 het in Utrecht e.o. populaire duo Bertjan & Michel. Het duo treedt veel avondvullend op met een zeer breed repertoire bestaande uit ballades, uptempo en feest hits.

In de loop der jaren hebben ze ook diverse eigen singles uitgebracht zoals in 2013 “Ik laat je nooit never gaan” (productie Manfred Jongenelis), 2015 “Warme nacht” en “Bonna Notte” en begin 2018 de single “Jij en ik” (productie Frank Verkooyen).
Afgelopen jaar kreeg het duo dankzij de single ‘Doe het dan nog één keer met mij’ meer bekendheid buiten de grenzen van Utrecht, omdat de single op vele radiozenders in Nederland en Vlaanderen airplay verkreeg.
Om verder te bouwen aan hun carrière zijn de heren opnieuw de studio van Sonic Solutions ingedoken om een vervolg single op te nemen. Dit keer kwam het idee niet van het duo zelf maar van de vrouw van Bertjan. Zij kwam met het idee om een Nederlandse bewerking te maken op de hit ‘Maria, Maria’ van Santana ft. The Product G&B uit 1999. In Nederland stond deze plaat maar liefst 15 weken in de Top 40.
De Nederlandse tekst is geschreven door Harry Gerritsen die ook de vorige single ‘Doe het dan nog één keer met mij’ schreef en diverse hits van o.a. Henk Dissel (‘Het Cafeetje’, ‘Verlegen’ en ‘Wie gaat dat betalen’)
Op de single is ook een rapper te horen, hiervoor hebben Bertjan & Michel rapper Mike van der Laan alias Rapper Laanie uit Utrecht benaderd.
Met ‘Maria, Maria’ laat het duo Bertjan & Michel een totaal andere kant van zich horen. Zo ruilde ze de accordeon even in voor de klanken van o.a. Spaanse gitaren. De reacties van de fans zijn veelbelovend, hopelijk denken de radiomakers er ook positief over.