ZINATRA NA 26 JAAR WEER SAMEN DE STUDIO IN.

In 1987 waren het de heren Joss Mennen, Gino Rerimassie, Sebastiaan Floris, Ronald Lieberton en Ed Rokx die samen de rockband Zinatra begonnen.  De uit Limburg afkomstige band werden geïnspireerd door bands als Bon Jovi en Europe.

 

Happy Metal noemde ze het zelf. In de wisseloord Studio’s  werkten ze aan hun debuutalbum, die geproduceerd werd door Erwin Musper. De gitarist van Def Leppard  en Arnie Treffers (Long Tall Ernie and the Shakers) werkten mee aan hun album.  In 1988 verscheen hun debuutalbum en Zinatra werd steeds bekender. Zo stonden ze in het voorprogramma tijdens David Lee Roth’s Europese tournee. Een jaar later kwam hun tweede album ‘ The Great Escape’ en het buitenland bleef niet uit. Er waren optredens in China, Thailand en Zuid-Amerika. Gitarist, Sebastiaan Floris, werd in 1990 vervangen door Robby Valentine. Deze verlaat de band een jaar later weer, om zich op een solo carrière te richten.  In 1992 geeft Zinatra op het Cheese Mania festival een afscheidsoptreden. Zanger,Jos Mennen, vervolgt zijn loopbaan bij een band onder zijn eigen naam, Mennen.

 

Nu na 26 jaar gaan Joss. Ron en Gino een nieuwe single opnemen. Het zal een nooit uitgebracht Zinatra nummer worden, dat dit najaar uit zal komen. In de studio van Joss in weert werden de vocals opgenomen en in het Duitse Schalbruch in ronshouseofsound de backing. De heren laten weten dat ze duidelijk plezier hebben gehad in de hernieuwde samenwerking.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q-hHrFDM9e4