Steffan de Kust onderscheidt zich met nieuwe single ‘Draai je om’

Het complete team van Steffan de Kust, bestaande uit producer & tekstschrijver Kees Tel, Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw, plugger Dennis van der Kraan en clipregisseur Pascal Verlinden, zijn ervan overtuigt dat Steffan met z’n nieuwe single ‘Draai je om’ een bijzondere sound in Nederland heeft geïntroduceerd.

Met deze opvallende Balkan muziekstijl wil hij zich onderscheiden ten opzichte van andere producties.

Een kennis van Steffan attendeerde hem een tijdje geleden over een mix van de Balkan popsound en de traditionele muziek uit de Balkan. Vervolgens is Steffan zelf op internet gaan zoeken en kwam een opvallend liedje tegen. In eerste instantie schreef Steffan zelf een tekst die echter door Kees nog veel leuker werd gemaakt.

‘Kees is een echte vakman en een grootheid in de muziekwereld. Hij heeft er een fantastisch arrangement van gemaakt met een vrolijke tekst. De mensen die het lied al hebben gehoord krijgen de melodie niet meer uit hun hoofd. Als dit een voorbode is van dat wat gaat komen, hoop ik stiekem dat alle Nederlandstalige radiostations de single goed oppakken. De sound is echt uniek. Ik heb daarom besloten om deze koers voorlopig te volgen’, verklaart Steffan.

Twee leuke meiden van het Alkmaars Showballet zorgen voor swingende fragmenten in de clip opgenomen door Redgell Media. ‘Er is gebruikt gemaakt van een zogenaamde green wall. Pascal Verlinden heeft er iets heel bijzonders van gemaakt. Al met al een leuke aanvulling op het toch al mooie project waaraan ik begonnen ben. Eerst zaaien en dan hopen op een goede oogst’, meent de uit Uithoorn afkomstige zanger.

De CD single ‘Draai je om’ is vanaf 10 april 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-chJcFqgy9w