RAY BENJAMIN – Het Leven Gaat Door

Door de samenwerking aan te gaan met FM Records is Ray in contact gekomen met Thomas Berge en Billy Dans die speciaal vóór en over Ray zijn nieuwe single ‘Het Leven Gaat Door’ hebben geschreven en geproduceerd.

 

.
Op vierjarige leeftijd staat Ray Benjamin (20) al in de studio bij Mike Peterson om een duet op te nemen met zijn vader. De passie voor het zingen is hem met de bekende paplepel ingegeven door zijn vader Raymond Leest, die op dat moment een druk en bezet artiest was.

In de loop der jaren opent zijn vader een aantal cafés en zet Ray Benjamin zijn eerste stappen om als zanger te gaan optreden. Hij ging meedoen aan diverse talentenjachten en ging zo’n 6 keer naar huis met de eerste prijs. Zijn eerste single “Kus kus streel me” geproduceerd door Frank van Etten is het vervolg hierop. In 2015 gaat Ray meedoen met het televisie programma “Bloed, zweet en tranen” , bereikte de kwartfinales en werd overladen met complimenten van de juryleden en publiek. Een aantal maanden na zijn deelname aan “Bloed, zweet en tranen” krijgt hij een platencontract aangeboden bij NRGY Music en komt zijn tweede single “ Ik wil graag van je houden” uit geschreven en geproduceerd door Tom Peters en Hans Aalbers.

Het bleef daarna een jaartje stil. Ray Benjamin treed nog veel op maar is zoekende welke muzikale kant op te gaan.
Na diverse gesprekken met o.a. zijn goede vriend Wesley Klein en tekstschrijfster Linda Baarbé komt Ray uit met het nummer “Alleen jij”.
Aangekomen in januari 2018 is Ray terug op het oude nest en gaat opnieuw de studio in met Tom Peters een Hans Aalbers. Het nummer “Viva la Vida” is het resultaat. Een liedje met Zuid Amerikaanse invloeden wordt goed ontvangen door de radiostations. Hierna verschijnt er in mei van dit jaar ook nog de single “Mooi ben jij” welke zelfs een nog groter succesje boekte dan zijn voorloper.

In november 2018 brengt Ray de single “Kom je met me dansen” uit, een cover van de in 1980 uitgebrachte hit “Celebration” van de bekende Amerikaanse discoformatie Kool and the Gang. De tekst is wederom geschreven door Linda Baarbé en de productie is omgetoverd naar een geheel eigen stijl die goed bij Ray past.

In 2019 is Ray een nieuwe weg ingeslagen en heeft hij een contract getekend bij FM Records, een onderdeel van FM Events die tevens de boekingen verzorgen. Door deze samenwerking aan te gaan is Ray in contact gekomen met Thomas Berge en Billy Dans die speciaal vóór en over Ray zijn nieuwe single ‘Het Leven Gaat Door’ hebben geschreven en geproduceerd.
Ray over zijn nieuwe single: “Met alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven, heb ik van mijn vader altijd geleerd, wat er ook gebeurd; HET LEVEN GAAT DOOR!