Frank van Etten viert 20-jarig jubileum met spectaculair volksfeest in Ahoy

Frank van Etten gaat naar Ahoy! Op 9 mei 2020 geeft hij in Rotterdam zijn grootste en meest spectaculaire show ooit, want dan viert de volkszanger ’20 jaar Frank van Etten’.

Dat wordt een waar volksfeest, want dit jubileum wil Frank met ál zijn fans wil vieren! Tickets zijn vanaf 5 april verkrijgbaar via frankvanetteninahoy.nl.

Als je me twintig jaar geleden had verteld dat ik nu in Ahoy zou staan, dan had ik je voor gek verklaard’, zegt Frank met een grote grijns. ‘Ik ben gewoon een jongen van de straat die van zingen houdt. En dat deed ik op feestjes en markten, op het Rembrandtplein in Amsterdam en in Café Nol. Natuurlijk droomde ik hier wel van, zeker nadat ik mijn eerste gouden plaat kreeg voor ‘Leef als een Zigeuner’. Maar dat die droom twintig jaar later ook echt uit zou komen? Nee, dat had ik niet gedacht.’

‘Weet je, ik stippel al mijn hele leven mijn weg van A t/m Z uit. Ik leef als een zigeuner. En nu ben ik met mijn ‘huisje op wielen’ onderweg naar Ahoy! Dat is toch wel heel erg bijzonder. Hier hebben grote namen gezongen. Tom Jones en Lee Towers bijvoorbeeld. Ahoy is de grootste nostalgische tent van Nederland. Dat ik dan daar straks ook mag staan, op diezelfde plek, dat betekent veel voor me. Het is de kers op mijn jubileumtaart.’

Ingrediënten
Frank van Etten is dan ook van plan er een groots feest van te maken. ‘Ik wil dit vieren met al mijn fans. Zonder hen was ik niet zover gekomen. Er komt daarom een joekel van een podium. En een flinke catwalk, zodat ik dicht bij mijn fans kan staan. Dat vind ik belangrijk, want ik houd van mijn fans’, vertelt een trotse Frank.

‘Ik neem iedereen mee terug in de tijd langs ’20 jaar Frank van Etten’. Feest en ontroering worden de hoofdingrediënten. De band van Marcel Fisser zal ons live begeleiden en ook hebben we een aantal gastoptredens van artiesten. Wie dat zijn, houd ik nog even voor mezelf, maar het wordt een spectaculaire show met alle hits van de afgelopen 20 jaar. Daar gaat iedereen van genieten.’

Andere kant
Naast gastoptredens van andere artiesten zal Frank ook een heel andere kant van zichzelf laten horen. ‘Fans die mij kennen, weten dat mijn idolen onder andere Elvis Presley en Tom Jones zijn, en dat ik graag hun nummers zing. Dus hen laat ik ook voorbij komen op dit feestje.’

Voor wie niet kan wachten tot het feest op 9 mei 2020 in Ahoy en nu al wil weten hoe dat klinkt, kan alvast een sneakpreview bekijken. Het filmpje waarin Frank een cover zingt van Tom Jones, ‘I’ll Never Fall In Love Again’, werd op facebook ruim een miljoen keer bekeken.

Organisatie
Bijzonder aan deze show is dat Frank van Etten alles in eigen beheer organiseert. Zowel de ticketverkoop, als de boekings en de productie worden verzorgd door zijn bedrijf ‘Melody Music Sound’.

Over Frank van Etten
Volkszanger Frank van Etten behaalde tijdens zijn zangcarrière verscheidene top 10 hits. Gouden platen ontving hij voor het lied ‘Leef als een Zigeuner’, waarmee hij doorbrak, het nummer ‘Papa, ik zie de tranen in je ogen’, dat hij samen met zijn zoon Jamy maakte, het lied ‘Als je lacht’ en het lied ‘Jij bent niet meer die man van toen’.

In januari 2018 ontving Frank de Koos Alberts Award voor ‘beste levenslied zanger 2018’. En voor het lied ‘Huisje op wielen’ ontving hij de Buma NL Award in de categorie ‘Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands’.