Pascal Schipper wil huh!-effect

Vandaag, vrijdag 8 maart, lanceert hij ‘Maar ikke niet’. Het is de opvolger van ‘Soep bij de buurvrouw’ en ‘Ik heb aan je fiets gelikt’.

 

Het maakt Pascal Schipper niet uit waar een liedje over gaat, als het maar het ‘Huh!-effect’ heeft. Dit effect zit dan ook in zijn nieuwe single ‘Maar ikke niet’ en zelfs het bijbehorende hoesje.
Het maakt de zanger uit Hoogeveen niets uit waar de single over gaat. “Als het maar het huh!-effect heeft”, aldus Pascal. “René Karst krijgt, als tekstschrijver voor mij, altijd de opdracht een liedje te schrijven waar mensen van denken: huh! waar zingt hij nou toch over.”, vervolgt hij. Verder bemoeit hij zich niet met de inhoud van het liedje. Volgens de zanger komt zijn tekstschrijver in het dagelijks leven veel rare/leuke spreuken tegen welke hij opschrijft en hem inspiratie genoeg geven.

Inspiratie was er ook tijdens het schrijven van de nieuwe single ‘Maar ikke niet’. Dit is precies zo’n nummer wat Pascal zoekt. Gek, grappig, gezellig en bevat volgens hem het ‘huh!-effect’. Ook iets wat terugkomt op het hoesje van de single. Op de hoes staan diverse leuke dingen in details afgebeeld, maar zijn nog leuker wanneer je de tekst daadwerkelijk hebt gehoord. “Mijn cd hoesjes zeggen veel over het liedje maar je begrijpt het hoesje pas als je het liedje hebt geluisterd.”, vertelt Pascal.