Jostiband Orkest en Marco de Hollander laten publiek genieten

Zaterdagavond 16 maart vond er in Alblasserdam een uniek concert plaats. De ‘Hans Den Ouden Marathon’ had namelijk het Jostiband Orkest gevraagd om een optreden te verzorgen, maar ook Marco de Hollander gevraagd, om mee te werken.

 

Beiden partijen zagen dit als een unieke kans, om een mooie samenwerking neer te zetten. Het resultaat: een uitverkocht huis, en een geweldige sfeer!
Marco vertelt trots “Toen ze me hier voor benaderde, wist ik, dit gaat zo gaaf worden. Ik ben al jaren fan van dit unieke orkest, en vele leden fan van Marco de Hollander, dus dit werd één plus één is drie haha”.
Voorafgaand werd er een aantal avonden gerepeteerd op de thuishaven van het Jostiband Orkest,, in Zwammerdam. “De liedjes die werden uitgekozen, en ik moet dan het orkest zien te volgen, en dat was best wel een dingetje, maar het resultaat was boven verwachting, dank aan Lian, de orkestleidster, die dit geweldig in banen leidde” vult Marco aan.
In Alblasserdam bezochten ruim 800 bezoekers dit unieke concert. Het Jostiband speelde liedjes als ‘Abba Vader’ maar ook ‘Twee emmertjes water halen’. Marco zorg zijn hits ‘Dit wordt een avond’ maar ook op verzoek van het orkest ‘De Doedelzakkenblazer’. “Zelfs de burgemeester liep voorop in de polonaise, uniek toch” lacht De Hollander.
De avond werd afgesloten met ‘Het kleine café aan de haven’ waarbij het publiek volop meezong. De gehele opbrengst van de avond ging naar de Kankerbestrijding KWF. “En zo hebben we een unieke samenwerking beleefd, maar ook een fantastisch doel gesteund” vult Marco aan.
Marco gaat zich de aankomende twee weken opmaken voor zijn volgende concert. Op vrijdag 29 maart zal in de Grote of Pelgrimsvaderkerk te Rotterdam, ‘Marco bij Kaarslicht’ plaats vinden. Een avond waarbij hij zijn mooiste levensliedjes gaat zingen.
Meer info: www.marcodehollander.nl