Déon Leon – Voel je vrij

Déon Leon (28) lanceerde in het voorjaar van 2018 zijn eerste zelfgeschreven solo single ‘Ineens’, precies tien jaar na de winst in het programma Popstars in 2008. Sindsdien gaat het hard.

Zijn singles ‘Geef je over’, ‘Laat maar van je houden’ en‘Jouw geluk (Vivo por ti)’ werden opgenomen in de lijsten van regionale én nationale radio stations en goed beluisterd op Spotify. Déon werd al snel een bekende naam.
Zijn nieuwste single ‘Voel je vrij’ gaat nog iets meer de pop kant op: “Ik heb het gevoel dat ik in de Nederlandstalige scene nu redelijk bekend ben, ik wil kijken of ik een crossover kan gaan maken naar de pop scene. Het liedje gaat over iets wat iedereen weleens heeft meegemaakt. Van iemand houden maar die persoon ook los moeten laten.”
De nieuwe single is geschreven met Emy Perez (bekend van haar werk met o.a. Eva Simons en Rochelle) en wordt geproduceerd en gemixt door de mensen achter Ronnie Flex en gemastered door de zelfde persoon die Chandelier van Sia masterde, namelijk Rich Morales. De bijbehorende video is ook weer een stap dichterbij wat Déon graag wil: “De videoclip geeft je min of meer een kijkje in mijn hoofd. In de clip zie je mijn ideale optreden compleet met dansers, kleding en mooie visuele effecten. Best wel een vooruitstrevende clip in mijn genre.”
De nieuwe single/video wordt gelanceerd in een uitverkochte AFAS Live, tijdens het voorprogramma van Wolter Kroes (30 maart): “Ik heb jarenlang gedroomd van dat soort optredens en nu ga ik ze gewoon uit laten komen. Ik ben een vechter en sinds Popstars ben ik vastberaden. Talentenjachten hebben een slechte naam in het wereldje, maar ik ben er trots op én ik ben er nog steeds. ”

 

Binnenkort volgt de clip.