De comeback van Auke en Ellen

De nieuwe single van Auke & Ellen gaat over een jongen die vanaf zijn 3de al wist dat hij vrachtwagenchauffeur wou worden: Hun eigen zoon. Ellen schreef de tekst in 2016, net nadat ze de diagnose agressieve borstkanker had gekregen.

“Ik had het beloofd en wou me aan mijn woord houden. Ook als dat betekenen zou dat ik niet bij de uitvoering zou kunnen zijn.”, aldus Ellen. Het nummer bleef tot 2018 ‘op de plank’ liggen. Maar toen alles weer wat de goede kant op ging, was een afspraak met Martin Sterken snel gemaakt. Al vanaf 2005 zijn Auke & Ellen regelmatig bij hem in de studio te vinden en deze single staat symbool voor een nieuwe start. In 2017 zat Auke (Gytsjerk, 1960) 40 jaar in het vak. Spijtig genoeg kon dat toen niet gevierd worden. Maar dat gaan ze in 2019 helemaal goedmaken. “Met terugwerkende kracht, want ik heb mijn Ellen (Menaam, 1969) nog en alles heeft ons wel geleerd dat je het leven vieren moet!”

De opbrengst van de fysieke single en de downloads gaat naar het KWF.