Tim Douwsma brengt ode aan Friesland met nieuwe single!

Veel Nederlandse artiesten brachten in hun carrière een ode aan hun thuis. Denk bijvoorbeeld aan Guus Meeuwis die in 2002 een ode bracht aan zijn geliefde Brabant of aan Rowwen Hèze die in 1990 Limburg de hemel in prijst. Tim Douwsma vond dat zijn Friesland ook niet mocht ontbreken in dit rijtje en komt met zijn ode aan Friesland!

 

Vandaag, 8 februari, brengt Tim zijn nieuwe single ‘Fryslân’ uit. Een bijzondere dag, omdat vandaag de langste periode ooit is zonder Elfstedentocht! Tim heeft zelf meegeschreven aan deze nieuwe single en deze ligt hem duidelijk aan het hart: “Alles waar Friesland voor staat komt terug in dit nummer. Mijn thuishaven verdient een song zoals deze en ik ben blij dat ik mijn trots voor Friesland in dit nummer kan verwerken.”

Hoewel de Elfstedentocht er waarschijnlijk dit jaar wederom niet van komt, heeft Tim een alternatief gevonden; een Elfsteden Kroegentocht!

“Om de release van mijn single te vieren, roep ik alle kroegen en cafés in Friesland op mee te doen aan de Elfsteden Kroegentocht!”

Via deze unieke actie maken diverse horecagelegenheden in Friesland kans op een optreden van Tim in zijn of haar kroeg. Het enige wat ze moeten doen is het nummer downloaden via iTunes en delen via social media. De locatie met de meeste interactie, likes en/of deel acties, wint het optreden dat zal plaatsvinden op zaterdag 16 februari.

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe single van Tim Douwsma?

Bron 100pMagazine.nl