Line-up 29e editie BVO bekend

Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel! Al eerder maakten we de naam Tom Walker bekend, maar daar kunnen we Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN, MY BABY, Novastar, La Pegatina en nog zo’n 30 bands, verdeelt over 5 podia, aan toe voegen.

De opening van het Bevrijdingsfestival 2019
Naast een muzikaal programma bieden we ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. Het festival start met een Vrijheidsmaaltijd voor zo’n 500 inwoners uit Overijssel. Aanmelden voor de Vrijheidsmaaltijd kan vanaf nu via deze link. Hierna wordt het festival officieel geopend met het aansteken van het vrijheidsvuur door sporters van Atletiekvereniging PEC1910. De eerste band die op het hoofdpodium staat is MAAN. MAAN is een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid en vliegt met de helicopter door heel Nederland. De rapper Snelle opent op podium Abbott en op het Windesheim Danstheater Zino Chavez & Gigi Morena.

Samen stil staan bij de vrijheid
Het inhoudelijke programma wordt vormgegeven door projecten die aan de hand van een vrijheidroute over het terrein te bezoeken zijn. In het Wereldpaviljoen, dat dit jaar verplaatst is naar de Bloementuin, krijgt het cultureel dorpsplein van het festival nog beter vorm. In het Wereldpaviljoen worden onder andere de keukentafelgesprekken georganiseerd over interessante onderwerpen, maar is er ook volop ruimte elkaar te ontmoeten en het gesprek aan te gaan. Natuurlijk staan we 5 minuten voor 5 met heel Nederland weer op een bijzondere manier stil bij onze vrijheid.

Volop vermaak voor jong en oud
Ook is er dit jaar weer een uitgebreide familieprogramma. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak en wordt geopend door de Hippe Gasten. Ook herhalen we het succes van vorig jaar ‘Ontdek de Wereld van Morgen’. Hier kunnen kinderen zelf ontdekken hoe je beter voor het milieu kunt zorgen, beginnend in je eigen achtertuin.

Activiteiten in de aanloop naar 5 meI 2019
In de aanloop naar 5 mei staan er ook tal van onderdelen op programma. Er zijn weer vrijheidscolleges. Dit keer met Aafke Romeijn (ma 8 april), Sinan Can (wo 10 april) en Ronald Giphart (zo 5 mei). Ook wordt er gestart met een heuse Podcast die al voor 5 mei te beluisteren is, er komt een Diner Liberté en is er op 3 en 4 mei weer een mooi programma i.s.m. Zwolse Theaters onder de noemer Theater na de Dam. Er wordt nog hard gewerkt aan het volledige programma voor de aanloop naar 5 mei. Bekijk hier alvast het voorlopige programma voor 5 mei.

Beleef het festival alS VIP
Wil jij je vrijheid eens op een andere manier beleven? Vier dan je een feestje backstage in het Parkpaviljoen, of op het VIP-Stage of in het Vip-Vak, of…! Een ticket voor de Press & Guest koop je al vanaf € 30,- en je krijgt heel veel vooreel! Vanaf nu kun je tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven.