Earth and Fire-toetsenist Gerard Koerts overleden

Componist en producer Gerard Koerts is vandaag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat laten gitarist Hans Ziech en Koerts vrouw Ella weten. Ziech was in de jaren ‘70 en ‘80 met Koerts actief in de Haagse popgroep Earth and Fire.

 

Koerts overleed in Frankrijk, waar hij de laatste tien jaar met zijn vrouw woonde. Hij leed aan longproblemen en lag sinds maandag in coma in het ziekenhuis van Perpignan. ,,Hij was al een tijdje ziek, de laatste dagen ging hij hard achteruit’’, aldus Ziech.

 

Koerts begon op 14-jarige leeftijd, met zijn tweelingbroer Chris, een muzikaal duo onder de naam The Singing Twins. Dat ontwikkelde zich later verder tot Earth and Fire. Gerard (op keyboards) en Chris (op gitaar) schreven verschillende nummers, waaronder de hit Weekend uit 1979, dat werd gezongen door Jerney Kaagman.

Nadat zijn broer later dat jaar de band verliet, ging Gerard door tot 1983. Daarna begon hij met Chris een muziekstudio en bracht twee albums uit onder de naam Earth and Fire Orchestra.

Gerard Koerts had in Frankrijk een zomer- en een winterhuis. Met zijn vrouw kreeg hij twee kinderen, een zoon en een dochter. Zijn zoon overleed een aantal jaar geleden. Chris Koerts woont ook in Frankrijk.

Bron AD