Broertje van Mart Hoogkamer “Luciano” brengt zijn debuutsingle “Mijn Vriend”

Broertje van Mart Hoogkamer “Luciano” brengt zijn debuutsingle “Mijn Vriend” onder bij Rood-Hit-Blauwenzorgt daarbij voor kippenvel!

 

Als de geschiedenis zich herhaalt kan het zo maar zijn dat Luciano Vermeer in de voetsporen van z’n broer Mart Hoogkamer zal treden. Mart nam in 2008 deel aan een zangwedstrijd en werd tweede. Hij bereikte de finale van Holland Got’s Talent, werd uitgenodigd bij de Halftime Show van Toppers in Concert en is onlangs toegevoegd aan de vaste line up van het Mega Piraten Festijn. Luciano deed afgelopen oktober mee aan een talentenjacht en brengt nu z’n debuutsingle uit.

Het begon allemaal met een berichtje dat Luciano van Henny Thijssen kreeg. ‘Henny schreef dat er in oktober 2018 een talentenjacht in Groningen plaats zou vinden en dat ik mij daarvoor op moest geven. Ik was helemaal van slag. Dat hij mij daarover tipte vond ik erg bijzonder en ik gaf me op. Ik ging er blanco in en zong het nummer ‘Laat mij alleen’ van André Hazes. Nadat bekend was dat ik de talentenjacht gewonnen had sprong ik een gat in de lucht! De hoofdprijs was een singleopname bij Terry West Productions in Nieuwe Pekela’, glundert Luciano.

Henny Thijssen kreeg de opdracht om een passende tekst voor Luciano te schrijven. ‘Omdat ik 16 jaar ben vond Henny het geen goed idee om over verliefdheid te zingen. Na een leuk gesprek over mijn leven kwam hij tot een verrassend onderwerp, namelijk het kinderpardon. Het gaat over een vriend die van de regering het land uit moest. In de clip speelt m’n beste kameraad Waleed mee omdat het liedje ook een klein beetje over hem gaat’, verklapt Luciano.

Henny Thijssen nam contact op met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw, en bracht Luciano’s plaat hier onder. Na het horen van ‘Mijn vriend’ kreeg hij kippenvel, ‘Ik ben ervan overtuigt dat Luciano een glansrijke zangcarrière staat te wachten. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren’, aldus Ronald Visch.

De CD single ‘Mijn vriend’ is vanaf 6 februari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestation en Youtube te zien.