Boek Koos & Joke verschijnt dit najaar.

” Het boek over mijn ouders gaat er komen!”, dat laat dochter Christa weten op de facebook likepagina van Koos en Joke.

Christa: 
Met dank aan jullie die hier als een warme groep vrienden om mijn ouders heen zijn gaan staan. En dat verdienen ze! Ik hou je hier op de hoogte hoe je mij kunt helpen hierbij, dus blijf deze pagina en mijn berichten volgen! We gaan op naar de 1000 vrienden! Deel en verspreid om de vriendengroep van Koos en Joke zo groot mogelijk te maken! Want niets is onmogelijk! Dat leerden wij van hen! Dank je wel!

De kracht van liefde (*verschijnt 28 september 2019)

De afgelopen jaren heb ik vaak geschreven over het leven van mijn ouders, Koos en Joke Alberts. Over de kracht van hun liefde, de belangrijke factor humor en hoe ze het leven in eigen hand namen. De laatste maanden gingen die woorden voornamelijk over zijn onaflatende doorzettingsvermogen en haar dapperheid. Het eindigde na een aantal verdrietige weken in een prachtig en dankbaar afscheid waarin mijn vader door de media, en de mensen in Nederland, groots geëerd werd. Het omgaan met verlies en verdriet en het doorzetten na tegenslagen, daarin waren ze een voorbeeld voor velen. Maar ook het kunnen genieten, dankbaar zijn en je leven liefdevol invullen was een mooie spiegel voor iedereen.

Wat betekent in lief en leed eigenlijk. In voor en tegenspoed. Dat je elkaar liefhebt. ‘No matter what.’ Je wordt verliefd op iemand, trouwt en krijgt kinderen. Samen bouw je een leven op, tot het moment dat alles anders wordt. Een zwaarder takenpakket en een symbolische trouwbrochure die de lading niet meer dekt. Van vrouw en minnares naar verpleegster, tiller, chauffeur en verzorgster. Dat stond niet in de brochure, toen ze ooit met hem trouwde en toch deed ze het. Omdat ze van hem hield. Ook voor mijn vader bevatte de brochure van het trouwen al eenendertig jaar een onjuiste tekst. Daar stond niet in dat je afhankelijk zou zijn van je vrouw en dat je extreme moed zou moeten verzamelen op meerdere momenten in je leven. Hij maakte het allemaal mee. En waar een ander allang, achter de geraniums, was blijven zitten, stond hij symbolisch iedere keer weer op. Gesteund door de liefde en het onvoorwaardelijke geloof wat mijn moeder in hem had, hebben zijn optredens en muziek vele harten kunnen verlichten, waaronder dat van hemzelf.

Dit is geen verhaal van schandalen, van drank, drugs en vrouwen, maar woorden die raken en ontroeren. Die de diepste wanhoop, het verlies en het verdriet zo mooi beschrijven dat een ieder zichzelf erin kan herkennen. De achterkant van ons verhaal, over het echte leven wat bij een ieder plotseling voor de deur kan staan en hoe je dat zo mooi mogelijk kan invullen.
Waarom schrijf ik dit boek en stimuleer ik mensen om het verhaal van hun hart te delen? Omdat ik geloof dat iedereen de kracht heeft om een leven te leiden vol liefde, verbinding en moed. En als wij onze verhalen gaan delen met de wereld laten we aan anderen zien dat ze er niet alleen in staan.
De handen van mijn vader, die hebben mij beschermd en gedragen. Nu is het tijd om hem, samen met mijn moeder, opnieuw een podium te geven. Door mijn woorden te gaan bundelen in “De kracht van liefde.”

En daar heb ik jouw hulp bij nodig, in verschillende vormen. Zowel het vooraf willen pre-orderen, spontane donaties of het verspreiden van het boek als het in de winkel ligt. Dit helpt mij om het boek te realiseren op een manier waarop ik voel dat het recht doet aan de ode die ik wil maken.
LIKE deze Facebookpagina KOOS EN JOKE ALBERTS en geef “De kracht van liefde” door aan iedereen die het wil horen. Samen maken we de wereld mooier en steken we een hand uit naar elkaar. Ik hou je hier op de hoogte hoe je ons kunt helpen. Delen van dit bericht mag!!
#dekrachtvanliefde #teamkoosenjoke

© Christa Krommenhoek

De kracht van liefde

Onderwerp:
Dit boek beschrijft de cirkels van rouw en de kleur van verdriet, maar is tevens ook een ode aan de liefde die je kan dragen in het leven. Woorden die je hart raken en ontroeren. Hoe humor en houden van, je staande kan houden in een leven waar tegenslag overheerst.
Het beschrijft de achterkant van het verhaal van mijn vader, zijn doorzettingsvermogen, het verdriet en de humor, de rol van mijn moeder, anekdotes en herinneringen, zijn ziekteproces, het afscheid en de beleving van rouw na zijn overlijden.

Inhoud:
Het boek bevat een combinatie van kleine columns, langere stukken tekst, delen van songteksten en veel beeldmateriaal in een mooi vormgegeven layout. Strak, stijlvol, en een tikje vrouwelijk. Geschreven in verschillende tijdsvormen, beeldend beschrijvend en meestal vanuit mijn perspectief.

Waarom:
Mijn vader was een voorbeeld voor velen. Hij liet Nederland zien hoe je na tegenslag toch weer kon opstaan en dat het mogelijk is om met beperkingen je dromen te verwezenlijken. Een inspiratiebron met een grote nalatenschap in de vorm van beeld en geluid. Zijn liedjes en songteksten hebben ook na zijn overlijden een troostende en helpende functie voor menigeen. Bekend zijn en de etalage van je leven online en offline zo mooi mogelijk inrichten is één, maar de kwetsbaarheid, het verdriet en de kracht van liefde laten zien is twee. Andere mensen inzicht en hoop geven in hun eigen situatie door de achterkant van dit verhaal te delen is naast de ode die ik aan mijn vader wil brengen de missie van dit boek.