Peter Beense nieuwe Nachtburgemeester van Nederland 2019

Peter Beense is door de Nederlandse Horeca verkozen tot de Nachtburgemeester van Nederland 2019. De bekende Amsterdamse zanger kreeg de ambtsketting 9 januari omgehangen tijdens het Horecava Feest Mooi!2019.

Peter Beense neemt het stokje over van Tino Martin. Andere voorgangers waren o.a. in 2014 Wolter Kroes, 2015 Gerard Joling, 2016 Lange Frans en in 2017 Andre Hazes JR. De jury verkoos Peter Beense omdat hij een van de meeste geboekte artiesten van Nederland is. Daarnaast werd hij geroemd om zijn betrokkenheid bij de horeca. Peter heeft zelf jarenlang een horecazaak in Amsterdam gehad en kent als geen ander het klappen van de zweep.

“Peter Beense: Ik ben trots dat ik in 2019 verkozen ben tot de nieuwe Nachtburgemeester van Nederland. Ik vind het een grote eer dat ik deze titel mag dragen”

Peter Beense kan terugblikken op een succesvol 2018 met naast vele optredens ook twee bijzonder goed ontvangen nieuwe liedjes, ‘Het Mooiste Deel Van Mij’ en ‘Alles Draait Om Geld’. Twee uiteenlopende songs ook die vertegenwoordigen waar de Amsterdammer op muzikaal vlak voor staat; gezelligheid en feest oftewel de vrolijke noot, naast het levenslied waarmee Peter menigeen zo weet te raken. Ook in 2019 zal hij weer veelvuldig van zich laten horen. Denk hierbij aan het concert met zijn “Echte Vrienden”, Django Wagner en Frans Duijts, dat op 11 januari in Eindhoven plaatsvindt. Ook is hij medio maart uiteraard weer van de partij tijdens “Holland Zingt Hazes” in de Ziggo Dome en later die maand zal hij in Tirol de après-ski hutten ter plaatse weer volledig op z’n kop gaan zetten.