Nieuwe single Tokka

In het leven verbindt men zich dag na dag onbewust met nieuwe situaties, personen, relaties, dingen en taken … Dit brengt goede, maar vaak ook slechte herinneringen en verplichtingen met zich mee, die elke dag meer en meer doorwegen en ons door het hoofd spoken.

Men bouwt als het ware een mentale ketting waar telkens nieuwe schakels aan worden toegevoegd, tot ze zo zwaar wordt dat men ze niet meer kan dragen, en niet meer vooruit kan. Er komt een moment dat het allemaal teveel wordt en men de ketting wil afwerpen… maar zonder ze te breken lukt het niet.

Hierover gaat “Breaking the Chains” , de derde single uit het debuutalbum “Never Alone” van Tokka.
Ben je er klaar voor om de ketting te breken en af te werpen? …

 

TOKKA is de indie-popgroep rond zangeres Ingrid Tokka.
De nummers zijn voornamelijk levensbeschouwelijk en gaan over fases in het leven, relaties, belangrijke beslissingen of emoties en liefde. Vaak worden ook vragen gesteld bij ogenschijnlijk onverklaarbare dingen, zoals dromen, de dood, en onze innerlijke, spirituele en geheimzinnige kantjes.
De arrangementen en de instrumentatie zijn bewust gekozen om de pop- en postpunk-sfeer van eind verleden eeuw te laten herleven, zij het in een eigentijds jasje. We horen duidelijk de invloeden van populaire bands van de jaren 80, zoals Fleetwood Mac, U2, Simple Minds, Roxette e.a.