Marcel de Groot & Bart Herman opstap naar meer

Twee heren die elkaar leren kennen op Song City 2018 in het Vlaamse Herzele. Er was meteen een klik en schreven samen dit duet wat met recht een de stempel “Eeuwig Houdbaar” mag dragen.

Marcel , gitaar spelend vanaf zijn tiende, begint zijn carrière als radio-promotor bij verschillende platenmaatschappijen. Maar het bloed kruipt naar het muziek maken misschien wel voorbestemd met een vader als Boudewijn. In 1992 neemt Marcel, samen met jeugdvriend Boris Kothuis en onder leiding van Golden Earring man George Kooymans zijn eerste album op. Het 2e album “Manen Kweken” levert met de singel “Mag ik naar je kijken” een top 10 hit op. In de jaren daarna wisselt Marcel pop podia af met het theater en weet zich op beide terreinen waar te maken.
Naast uitvoerende artiest weten artiesten hem ook te vinden als componist. Beatrice van der Poel – Jan Rot en Paul de Leeuw nemen nummers van hem op. Toert in het teken van vader-zoon met “Waar Gebeurd” door het land waarin vader Boudewijnde Groot in vogelvlucht het levensverhaal vertelt begeleidt door Marcel op gitaar. Ook in de jaren erna volgen theatersuccessen en schijft hij de musical “Held” waarmee in 2016 vele theaters worden aangedaan. Dit voorjaar toert Marcel met de opvolger “Door”langs de theaters
Bart Herman kreeg muziek met de moedermelk binnen, want hij was al de 4e generatie van een muzikale familie. Bart studeerde Germaanse Filologie aan de K.U.L. en, eens het diploma op zak, trok hij de wijde wereld in, alleen gewapend met zijn gitaar, met als eerste stopplaats: Amerika. Na een zwerftocht door het Westen versierde hij een contract als zanger-entertainer op de SS Victoria, een Amerikaans-Grieks cruiseschip dat de Caraïben, Zuid-Amerika, Mexico en later ook de Baltische Zee aandeed. Aan boord besliste Bart om van het zingen zijn beroep te maken.
Terug aan de wal scoorde Bart in 1993 zijn eerste nummer 1 hit met “Ik ga dood aan jou”. Het album ‘Metropool’ verovert de goudstatus.
Meer dan 10 albums heeft Bart ondertussen opgenomen met een eigenzinnig muziekgenre dat het midden houdt tussen luisterlied, rock ‘n’ roll en Latijnse ballades.
Bart was ook actief als acteur en presentator. Zo presenteerde hij de Vlaamse versie van ‘Doet ie het of doet ie het niet’ op VT4.
Naast een veelgevraagde podiumartiest is Bart ook een gerenommeerd auteur-componist. Zijn aangeboren muzikale feeling (Bart is autodidact) en zijn opleiding als Germanist zijn hier uiteraard niet vreemd aan.
Bart vertaalde teksten uit het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans en schreef teksten en songs voor een resem in Vlaanderen zeer bekende artiesten, zoals Will Tura, Barbara Dex, Dana Winner, Willy Sommers, Luc Steeno, Stratovani, De Romeo’s en Jo Vally.
De ontmoeting met Marcel had iets magisch en dit eerste duet zou wel eens de opstap naar meer kunnen zijn.
Zoals Marcel voorzichtig om de hoek komt kijken in Vlaanderen, doet Bart nu hetzelfde in Nederland.