Het nostalgische carnavalslied mag nooit verloren gaan!

Ondanks dat Emil is gestopt, na 56 jaar actief te hebben opgetreden als drummerzanger in diverse orkesten en duo’s – kon hij het vriendelijke sympathieke verzoek van velen van zijn mede babyboomers om een lied te schrijven in de klassieke Brabantse carnavalsstijl, niet weigeren.

Het is een maatschappelijk geëngageerd lied geworden met als titel “Wij willen weer eens horen”. Een vreedzaam protest met een knipoog – als tegenhanger van al dat moderne. Een song met de poëzie van de nostalgische jaren. Een lied met een kop en een staart.

Alle babyboomers willen hierbij opmerkzaamheid vragen om het klassieke carnavals repertoire weer enigszins onder de aandacht te brengen.

Tevens is het een eerbetoon aan o.a. Tony Bass, Wim Kersten en Pierre Kartner, de pioniers en voorlopers, die het ongeëvenaarde, met niets te vergelijken traditionele carnavalslied op de (Brabantse) kaart te hebben gezet.

Bij het lied is een videoclip opgenomen o.a. in het Nationaal carnavalsmuseum in ”s-Hertogenbosch waarbij Duo Toe Maar, zoon en kleindochter van babyboomer Emil, het achtergrondkoor vormt.