Dani Raben hoopt met ‘Bij het Kampvuur’ zijn fans blij te maken

Dani Raben heeft veel woonwagenbewoners als vriend, één daarvan is Chris Haverman. Dani zelf woont niet op een kamp, maar in Dinxperlo. In 2008 bracht Chris zijn debuutalbum.

‘’N Goed Begin’ uit. Dani vond de track ‘Bij het Kampvuur’ altijd al een geweldig mooi nummer en vroeg onlangs aan Chris of hij plannen had om dit lied ooit als single uit te brengen. Chris gaf aan dat dit niet het geval was. Op de vraag of Dani de track als single uit mocht brengen, kreeg hij van Chris een positief antwoord.

Dani nam vervolgens contact op met Marco Luesink van Studio-Evolution uit Wehl en hij heeft er een compleet nieuw arrangement van gemaakt. ‘Ik ben heel erg tevreden met het resultaat, je kunt het nummer 30 keer beluisteren zonder dat het gaat vervelen. Deze stijl past helemaal bij mij. Mijn vrienden hebben er alle vertrouwen in dat dit een succes kan gaan worden. Daarmee is mijn platenbaas Ronald Visch het helemaal eens’, vertelt de 21 jarige Dani trots.

De opname van de clip verliep anders dan gepland. ‘Alles was tot in de puntjes geregeld. De opname zou plaatsvinden in een bos te Alkmaar. Omdat het lied om een kampvuur draait was het ook de bedoeling om een kampvuur als rode draad te verweven in de beelden. Vanwege het regenachtige weer besloten we uit te wijken naar een grote hal. Het nummer gaat over Esmeralda en zij was er gelukkig wel. (Dit met dank aan Sabrina en Karin Heesbeen) Dat maakte alles weer goed. Het is ondanks deze tegenslag een mooie clip geworden, aldus Dani.

De CD single ‘Bij het kampvuur’ is vanaf 9 januari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.