Daisy Talens steekt Vuile Huichelaar in een nieuw jasje !

Daisy Talens merkte tijdens haar optredens altijd al dat, als ze het nummer ‘Vuile Huichelaar’ zong, dit in goede aarde viel bij het publiek.

 

Vanaf het begin van haar muzikale carrière had de uit Alkmaar afkomstige zangeres het idee om dit lied in een nieuw jasje te steken. Omdat Daisy dacht dat ze daar veel commentaar op zou krijgen hield ze dat idee destijds voor zich. Het bleef tot enkele weken geleden in haar hoofd hangen, totdat ze het plan deelde met Manfred Jongenelis en Ronald Visch van haar platenlabel Rood-Hit-Blauw

Ronald gaf aan dat het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is om klassiekers in een nieuw jasje te steken. ‘Manfred maakte hierna een demo en vertelde er gelijk bij dat ik gek was als ik er niets mee zou gaan doen. We hadden er allemaal een goed gevoel bij. Ik dacht ‘wie niet waagt die niet wint, en besloot ‘Vuile Huichelaar’ in deze hedendaagse versie uit te brengen. Bovendien zie ik het als een mooi eerbetoon aan Renee de Haan die in 2016 overleed’, en haar laatste platen bij Rood-Hit-Blauw uitbracht bekend Daisy.

De clip is opgenomen bij de eigenaar van Café Sientje uit Amsterdam. Er zijn beelden geschoten in het café en bij Jan thuis. Bij hoge uitzondering speelt Jan zelf ook een rol in de clip.