Rutger van Barneveld is weer terug en komt met zijn nieuwe single “Engel op aard”

Het is even stil geweest rondom zanger Rutger van Barneveld uit Maasbommel. De Betuwenaar is al vele jaren actief in de muziekwereld, maar door privé omstandigheden heeft hij een kleine periode rust genomen.

Inmiddels is hij weer druk met optredens en liggen er weer een aantal singles op de stapel. Het nummer “Engel op aard” past natuurlijk helemaal in deze tijd van het jaar, maar dat was niet de insteek van Rutger. Hij vind dat dit nummer eigenlijk het hele jaar door kan en zelfs misschien wel bij speciale familie omstandigheden gedraaid worden. Engel op aard is geschreven door Heidi Peters en is een rustig nummer wat een hele andere kant van Rutger van Barneveld is, maar waar hij zich zelf wel heel fijn bij voelt.

De meeste mensen zullen Rutger van Barneveld kennen van zijn eerste single ”Helena” wat het bijzonder goed heeft gedaan op radio en televisie, en bovendien is het nummer een absolute kroegen hit die nog veelvuldig te horen is. Overal waar hij komt word hij anno nu nog steeds gevraagd om dit nummer ten gehore ten brengen en word deze uit volle borst mee gezongen. In December 2013 startte TV Gelderland de zeer succesvolle real-live soap “Ik geloof in mij” Hieraan deed Rutger ook mee en door het succes van de soap kwam er eind juni 2013 een nieuwe single uit geschreven door René Le Blanc en Frank van Etten met de titel “Een dag uit duizend dromen”. Eind 2015 kwam er een vervolg op de succes serie van omroep Gelderland genaamd: ”Hoe is het nu met”
Rutger heeft hier aan zijn medewerking verleend en de kijkers een blik achter de schermen gegeven. Iets wat voor de vele fans erg interessant was.
In 2019 staat er een hoop op de planning. Met een verfriste look, steviger in zijn schoenen en een hoop enthousiasme is hij er klaar voor om een nieuwe, verrassende kant van hem te laten zien!