Frank van Etten start tweede carrière als muzikaal talentbegeleider

Volkszanger Frank van Etten lanceert een tweede carrière als muzikaal begeleider van nieuw en bekend talent. Via Melody Music Sound helpt hij met zijn geschreven liedjes en 16 jaar aan ervaring anderen naar de top.

 

Esmee Smit, de vijfde topper van het SBS6-programma ‘Topper Gezocht’, maakte daarom deze week bekend om maar wat graag samen te werken met Frank.
‘Ik hou van mijn vak. Ik hou van zingen. En ik hou van liedjes schrijven voor talentvolle mensen. Mijn eigen liedjes produceer ik al zelf. En de laatste jaren schreef ik al regelmatig liedjes voor anderen zoals Roy Donders’, vertelt Frank van Etten.

‘Het is leuk, gezellig en geeft zoveel mooie positieve energie. Plus dat het ook nog eens erg inspirerend is om met anderen aan de slag te gaan. Ik heb een andere kijk op muziek, dus waarom zou ik dat voor mezelf houden. Delen met anderen is veel leuker!’
Persoonlijke aandacht
Samen met zijn team bij Melody Music Sound gaat Frank dan ook gericht aan de carrière van nieuwe talenten werken. ‘Zelf zal ik me grotendeels richten op het stimuleren van de persoonlijke en muzikale ontwikkeling van het talent. Dankzij mijn zangcarrière weet ik precies waar op gelet moet worden. Bovendien, persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, want ik wil dat iemand zich thuis voelt bij mijn studio’, vertelt Frank. ‘En ja, natuurlijk is het handig en praktisch dat we ingangen in de muziekindustrie hebben en deuren weten te openen. ‘
Studio
Vanuit zijn studio in Apeldoorn zal Frank nieuwe hits gaan produceren. ‘Het is ingericht met gloednieuwe en state-of-the-art apparatuur. Het uitbrengen van een liedje is niet de kunst, het maken ervan wel. En wat wij hier nu aan geluidskwaliteit kunnen produceren, het is fantastisch!’
Winnaars
Eerder schreef Frank van Etten al voor Roy Donders het liedje ‘Jongen van de handel’ en het liedje ‘Want jij’ wat oorspronkelijk geschreven was voor Sjoerd Mertens werd zo bijzonder gevonden door Ferry Lits dat hij met zijn team dit liedje opnieuw opnam.

En aan dat lijstje wordt straks ook Esmee Smit toegevoegd. De winnares van het SBS6-programma ‘Topper Gezocht’ tekende deze week een samenwerking en platencontract met Melody Music Sound. En ze heeft er zin in, want zo schrijft ze op haar facebookpagina “We gaan er in 2019 muzikaal tegenaan!”. Haar fans kunnen komend jaar dus wat tegemoet zien.
Over Frank van Etten

Volkszanger Frank van Etten staat al ruim zestien jaar op het podium en scoorde divers hits. Gouden platen ontving hij voor het lied ‘Leef als een Zigeuner’, waarmee hij doorbrak, het nummer ‘Papa, ik zie de tranen in je ogen’, dat hij samen met zijn zoon Jamy maakte, het lied ‘Als je lacht’ en het lied ‘Jij bent niet meer die man van toen’.

In januari 2018 ontving Frank de Koos Alberts Award voor ‘beste levenslied zanger 2018’. En voor het lied ‘Huisje op wielen’ ontving hij de Buma NL Award in de categorie ‘Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands’. Zijn nieuwste nummer is ‘Want waar ik ben’.