Zanger Bouke genomineerde voor de oeuvre cultuurprijs.

De kandidaten voor de oeuvre cultuurprijs van de gemeente Emmen zijn bekend! En daar zit zanger Bouke ook bij!

De kandidaten zijn namelijk Erik Hoezen alias DJ De Rooie Jager, kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk, het Harmonieorkest Euterpe, Zanger Bouke en beeldend kunstenaar Ingo Leth.

Stemmen kan tot 12 december 2018. De uitslag wordt vrijdag 4 januari 2019 bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen. Een feestelijke start van het nieuwe jaar voor alle inwoners van de gemeente Emmen.

Zanger Bouke
Bouke is nog maar heel jong als hij zichzelf gitaar leert spelen en al snel wordt ook zijn gouden stem ontdekt.
Door verschillende tv-optredens, o.a. ‘Waar is Elvis’ en ‘The winner takes it all’, wordt Bouke een veelgevraagde artiest die goed scoort in de top 30 en veel publiek trekt. Hij staat op Retropop, treedt op bij de Uitmarkt en verkoopt drie keer het Atlas Theater uit met zijn kerstshow. Ook op nationale en regionale radio en tv is Bouke regelmatig te horen!
Wat maakt jouw werk bijzonder?
Mijn liedjes – die ik zelf schrijf en samen met Martin Sterken produceer – ontstaan vaak op papier en met een gitaar. Zo zijn ook de twaalf nieuwe liedjes op mijn album ‘This is me’ gemaakt. Daardoor krijgen ze een herkenbare eigen stijl. Die kant wil ik ook graag op, zelf geschreven Engelstalige songs in een rock & soulstijl. Maar het is vooral de waardering van mijn fans die mijn werk bijzonder maakt.
Wat ga je met de prijs doen als je wint?
Ik vind het als Emmense artiest/kunstenaar een grote eer dat ik genomineerd ben. Mocht ik winnen, dan geef ik de trofee een mooi plaatsje.
Via welke links is je werk online te bekijken/beluisteren?
Via YouTube zijn de liedjes ‘Julie’, ‘Come a little bit closer’ en ‘Turn back time’ te zien als mooie, zelf geregisseerde, clips.
Nieuws over mijn werk en mijn optredens staat op https://www.bouke.nu/