Wie is “De allerleukste meid” van Frank Smeekens

Sinds 1969 al domineert het origineel van het nieuwe Frank Smeekens-liedje ‘Allerleukste Meid’, de muziekwereld. Het nummer haalde zelfs wereldwijd de hitlijsten en groeide uit tot één van de meest succesvolle singles welke ons land ooit heeft voortgebracht, en dat allemaal dankzij.. een tasje!

De Tilburgse volkszanger die een kleine 20 jaar geleden alweer z’n eerste eigen liedje aan het publiek voorstelde, heeft een onvervalste klapper opgenomen; ‘Allerleukste meid’ is namelijk gebaseerd op ‘Little Green Bag’ van de George Baker Selection uit 1969.

Aan het toeval is niets overgelaten want voor de opnames van de nieuwe Smeekens-single zijn louter top sessie muzikanten naar de studio van Manfred Jongenelis in Etten-Leur gelokt. Dennis Musters en Frank zelf, schreven de Nederlandse tekst op deze absolute klassieker onder de klassiekers. Marcel Fisser op gitaar, Zonzo Basily op de gipsygitaar, voor de vette blazers zijn Martijn de Laat en Hubert Heeringa verantwoordelijk terwijl Jody Pijper en Wiesje Westerlaken de backings voor hun rekening namen. Het kan haast niet anders dan dat ‘Allerleukste Meid’, de swingende feel good-song van Frank Smeekens uitgebracht op het Rood-Hit-Blauwlabel, ook gaat uitgroeien tot één van topproducties binnen de Nederlandstalige muziek.