WALLY MCKEY BEZINGT ALLE PELGRIMS ONDERWEG, OP WEG NAAR ……

Zolang de mensheid al bestaat en nadenkt is de mens bezig met de vraag naar de “eindbestemming” en de weg er naar toe.

Waar gaan we heen en waarom al die hindernissen tijdens ons leven. Waarom is het voor de ene makkelijker dan voor de ander? Waarom is de verleiding voor de ene groter dan voor de ander? Is het nu juist een voorrecht als je extra beproefd wordt of toch niet? Is hij of zij daarom een beter of slechter mens? Wat is de bedoeling van dit alles? Komen we uiteindelijk “thuis”?
Wie zal het zeggen.

Al deze gedachten worden bezongen in dit lied. De Zuid-Afrikaanse versie is geschreven door Amanda Strydom. Toen Wally het lied hoorde was hij er meteen helemaal weg van en wilde graag zijn eigen versie brengen.
Karla Pelgrims zorgde voor de vertaling naar het Nederlands en het Engels.

Muzikaal is het een van de allersterkste nummers van Wally Mckey . Er is erg veel aandacht besteed aan de arrangementen en de juiste instrumentenkeuze om de sfeer van de innerlijke gedachte en verschillende gemoedsgesteldheden zo goed mogelijk weer te geven.
Ook het hoesje straat vol symboliek.
In het geheel en in de geest zijn we allemaal gelijk, of we nu mooi zijn of minder mooi, arm of rijk, mager of volslank, vandaar de keuze om iedereen in een pui af te beelden.
De ene beraadslaagd met de andere, of zijn zij om anderen het verkeerde pad op te sturen.
Een ander is op een weg, maar is het de juiste weg? Is het misschien een omweg of een afleiding? Kom je via de burcht in het licht of juist niet?