Volkszanger John West rijdt niet… want hij wil drinken!

Met zijn nieuwe single brengt zanger John West op ludieke wijze een belangrijke boodschap. Nee Ik Rij Niet (Want Ik Wil Drinken) is een minstens zo aanstekelijke nieuwe variant op de klassieker Glaasje Op, Laat je Rijden van Sjakie Schram, en helemaal van deze tijd.

Even vooropgesteld: West wil absoluut niet met het bestraffende vingertje wijzen. De Haagse volkszanger is zelf ook niet vies van een glaasje, maar weet tegelijk dat een avondje drinken en zelf naar huis rijden een slechte combinatie is.

“Per jaar treed ik zo’n 250 keer op in diverse locaties”, zegt hij. “Daar zie ik natuurlijk veel mensen die een gezellige avond hebben met een drankje erbij. Helaas neemt niet iedereen aan het eind van de avond zijn verantwoordelijkheid, met als gevolg dat er nog te veel verkeersdoden vallen door beschonken bestuurders.”
Samen met collega René Karst besloot West van dat gegeven een liedje te maken. Nee Ik Rij Niet (Want Ik Wil Drinken) is een onvervalste stamper waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten. Perfect voor in de kroeg! John West zingt over zijn eigen gezellige avonden in het café, met een goede afloop voor iedereen, want laten we eerlijk zijn: dát zijn pas de beste avonden…
Sinds Hagenaar John West in 2006 de microfoon oppakte, groeide hij uit tot een gevestigde naam in de Nederlandstalige muziek. Hij brak in 2010 door met zijn hit Jouw Blik en heeft inmiddels vier albums op zijn naam staan. Hij was een van de sterren in het tv-programma Bloed, Zweet & Tranen, scoorde miljoenen views op YouTube met zijn samenwerkingen met Lange Frans, nam in 2017 maar liefst twee Buma NL Awards in ontvangst en zijn hit Zwart Wit was vorig jaar de meest gedraaide single in de Nederlandse horeca.
In 2019 start John West met zijn landelijke concerttournee, deze start in februari en eindigt 15 april in het AFAS Circustheater in Scheveningen.
Voor meer informatie over John West en zijn single Nee Ik Rij Niet (Want Ik Wil Drinken): www.johnwest.nu of robby@cornelismusic.nl