Vader en zoon blazen Arno en Gradje nieuw leven in

“Pappie, ik zie tranen in uw ogen”, dat is de titel van de nummer 1-hit waarmee artiestenduo Arno en Gradje 40 jaar geleden wekenlang de hitlijsten domineerde. Tonny Magendans uit Doetinchem, die de rol van Arno enige tijd vertolkte, blaast de hit nu nieuw leven in samen met zijn zoon Gino.

 

Tonny kijkt nog altijd met veel plezier terug op zijn succestijd.
Toen Tonny 12 jaar oud was heeft hij in de markthal van Doetinchem meegedaan aan een soundmixshow en won deze met glans. Tijdens deze avond destijds werd Tonny gevraagd om te gaan zingen samen met Gradje en de Granado,s . Al snel werd de naam veranderd in Arno en Gradje. Tonny was natuurlijk Arno en samen hebben zij veel succes gekend en veel door het land gegaan om hun toenmalige hit overal te laten horen.
De nu 49-jarige Tonny was geen onderdeel van het originele duo. Het tweetal dat het originele vormde, bestond uit de 11-jarige Arno Maas en zijn buurman Grad Hölzken. Arno overleed in 1987 op 22-jarige leeftijd na een campingruzie. Hoe het nu met Grad gaat, dat weet Tonny niet:
Tonny is altijd blijven zingen maar evenaarde nooit dat succes. Al die tijd had hij één grote wens: ‘Ik heb altijd gezegd dat als ik ooit een zoon zou krijgen, dat ik dit nummer dan graag met hem zou zingen, aldus Tonny. Dus dit is voor hem echt een droom die uitkomt. Voor zoon Gino is het best spannend. ‘Ik vind het heel leuk en ook wel gezellig’, vertelt de kleine zanger, die ook eerlijk bekend dat dit niet helemaal zijn genre is. Hij zingt liever in het Engels. Gino wil als solo artiest wel verder gaan, maar ook het dansen zit in zijn bloed, en zijn passie is dan ook om op de musicalschool te gaan studeren Als het aan vader en zoon ligt dan blijft het niet bij een eenmalige samenwerking. ‘We hebben zelf een studio dus we gaan zeker meer muziek maken’, zegt papa Tonny, die ook belooft dat het in de toekomst meer het genre van zoonlief zal zijn.