Ricardo Smit covert nummer van van Trijntje Oosterhuis.

Het nieuwe nummer van Ricardo Smit “Als ik je laat gaan”, is een cover van Trijntje Oosterhuis.


Na een druk weekend ploft Ricardo Smit op de bank om een aflevering van de “Beste zangers”, terug te kijken en begint Glen Faria het nummer “Als ik je laat gaan “ van Trijntje Oosterhuis te zingen. Ricardo wist meteen; Dit wil ik gaan zingen! En ik ga hem zingen voor mijn dochter Quinty. Die volgende dag heeft hij gelijk contact opgenomen met Peter van Kesteren, met het verzoek om dit nummer te maken zonder de intentie hier om hier een singel van te maken. Na regelmatig contact met Peter, kwamen beide tot de conclusie dat het een heerlijke productie is, en dat het zonde zou zijn om er geen singel van te maken.
En na wat overleg tussen beide heren zijn Ricardo Smit en Peter van Kesteren er vol voor gegaan met als resultaat een prachtige singel voor het dochtertje van Ricardo die overigens ook meespeelt in de clip.
Ricardo Smit is geboren op 20 januari 1980 in ‘s-Gravenhage. Op 20 jarige leeftijd pakte Ricardo bij de voetbal vereniging de microfoon en begon spontaan te zingen. Tot zijn grote verassing kreeg hij de kantine op de kop en wist vanaf dat moment; de eerste stap in mijn carrière is gezet en smaakt naar meer. En na twee jaar te hebben gezongen op feesten en partijen en een grote boeking op een marathon in Den Haag voor 1000 mensen, was het tijd om een nummer op te nemen. Nadat er werd getekend bij platenmaatschappij “Rood Hit Blauw”, kwam Ricardo bij de studio van Peter van Kesteren terecht en zijn er diverse nummers uitgebracht met veel succes. En dan nu het prachtige nummer voor zijn dochter “Als ik je laat gaan”, wat ongetwijfeld weer hoge ogen gaat gooien in de hitlijsten!