Marco Borsato terug in De Kuip met André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT

2002. Voor het eerst in de popgeschiedenis verkoopt een Nederlandse artiest meer dan 135.000 kaarten voor een stadionshow. Wie denkt dat het daarbij blijft heeft het mis.

In 2004 besluit Marco Borsato om De Kuip opnieuw aan te doen. Daags na de release van zijn album ‘Zien’ overtreft de zanger alle verwachtingen door maar liefst zes keer het stadion tot aan de nok toe uit te verkopen. Het succes levert Borsato dit keer zelfs een persoonlijke wandschildering op in de spelerstunnel van Feyenoord, te midden van wereldsterren als Madonna en Tina Turner.
Stadiondirecteur Jan van Merwijk daagt de zanger tijdens de onthulling meteen uit. “Alleen The Stones hebben hier door de jaren heen één keer vaker opgetreden dan jij (tien keer, red.). Dat record moet je dus nog wel breken!” Na de onthulling van de wandschildering in de tunnel maakt Borsato een belofte. “Ik kom zeker terug,” belooft hij op het moment dat hij het kunstwerk van zijn handtekening voorziet. “Want dat record wil ik hebben, haha. En elke keer dat The Stones hier terugkomen, kom ik ook weer!” Die belofte lost hij nu, vijftien jaar later, in.

KAARTEN