Louisa geeft Paradiso nieuw muzikaal jasje

Louisa Snijders uit Beek zong in de jaren ’70, als meisje van elf, liedjes in het Duits.


Ze trad regelmatig in Duitsland op en maakte ook een singletje. Na zeven jaar stopte ze. Niet dat ze genoeg had van het zingen maar ze wilde haar aandacht volledig richten op haar gezin. Ruim 25 jaar later pakt ze de muzikale draad weer op en maakt diverse solo albums. Haar voorkeur gaat uit naar het zingen in het Limburgs dialekt. In 2005 nam ze deel aan het Sjènnes leedjeskonkoer met het lied “In polonaise achterein”
Nu zingt ze eigentijdse Limburgse liedjes – onder meer gemaakt door Guus Smeets – en de evergreen “Loeënde klokke”. Ze gebruikt ook teksten van onder meer Ben Erkens, Marleen Mols en Jan Ridderbeekx
Met Ich hub zo’ne sjpas an dich op tekst en muziek van Guus Steinen drong zij door tot de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2009.
Louisa veroverde in 2012 met Gooie zin een plaats in de finale van het Vastelaovesleedjes Pronk Konkoer. In de jaren die volgen ontmoet ze Edith Verboeket en samen vormen ze het succesvolle duo Die Spatzl. Na een aantal jaren samen op het podium te hebben gestaan besloot ze om als solo zangeres door te gaan. Met nummers die haar naast aan het hart liggen. Zowel Nederlands Limburgs dialect als Duitstalig is wat op het repertoire staat van deze blonde Limburgse. De eerste kennismaking is een oud nummer van Anneke Gronloh maar dan in het Duits. Vanaf nu klinken de glazen en proosten we op PARADISO. Deze single is vanaf deze week verkrijgbaar in de winkel – als cd – online – als download en via de streaming site en is de aanloop naar meer want Louisa zit vol plannen en heeft inmiddels uren doorgebracht in de studio om nummers op te nemen die in de loop van 2019 zullen gaan verschijnen met naar verwachting aan het eind van 2019 een album.