Joop Obama – Heit

Joop Obama is een jong aanstormend talent afkomstig uit het Friese Waaksens. Eerdere singles van Joop waren “Fisker út Snits”, de après ski versie van de “Nije dei” en het zelf geschreven lied “Bier yn de moarn”.

 

Naar aanleiding van een optreden bij Omrop Fryslân in het TV Programma “Noardewyn” waarin Joop live een Friese vertaling van “Father & Friend” van Alain Clark zong, werd besloten om dit lied op single uit te brengen. Het live optreden leverde dermate veel goede en leuke reacties op dat een release zeker gerechtvaardigd zou zijn.
Joop Obama zingt zijn vertaling met veel overgave en gevoel en hij laat daarmee zien dat hij zeker geen ééndagsvlieg is.
Voor de niet Friezen en mono-linguïsten onder ons: “Heit” is het Friese woord voor vader.

Naast solo-optredens is Joop Obama inmiddels gestart met het samenstellen van een eigen band. Hierover volgt zeer binnenkort meer nieuws.