FRANS EN MARISKA BAUER MAKEN INDRUKWEKKENDE REIS DOOR CHINA

Na hun reis naar Amerika afgelopen jaar, reizen Frans en Mariska Bauer dit keer samen naar China.

Dat Frans dol is op Chinees eten is zo’n beetje algemeen bekend, maar veel meer dan dat weten de Bauers eigenlijk niet van het bijzondere land. Op hun reis komen ze er al snel achter dat de Chinese keuken toch écht iets anders is dan babi pangang en foe yong hai…

Naast de eetcultuur leren Frans en zijn vrouw Mariska nog veel meer van China en zijn innemende bevolking kennen. Zo bezoeken ze Hong Kong, de stad van Kung Fu-legende Bruce Lee, ontmoeten ze Nederlanders die zich in China hebben gevestigd en natuurlijk bezoeken ze de Chinese muur, één van de zeven moderne wereldwonderen. Het achtdelige programma Frans Bauer in China is vanaf zaterdag 5 januari 2019 te zien op NPO 1.

Goede voorbereiding is het halve werk
Na een grondige voorbereiding in Nederland, inclusief vaccinaties en een bezoekje aan de travel clinic, starten Frans en Mariska hun reis in Hong Kong, één van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Ze krijgen daar een kijkje in het leven van de gemiddelde inwoner van Hong Kong, maar ze maken ook kennis met de moderne ontwikkelingen en de slimme oplossingen die hiervoor worden bedacht. In de badplaats Qingdao ontmoeten ze Nederlandse voetbaltrainers die China helpen met het verwezenlijken van hun droom om in 2030 wereldkampioen te worden.

Het échte China
Via Qingdao en het gokwalhalla Macau reizen ze door naar Beijing waar ze het échte China ontdekken. Ze zien de eeuwenoude tradities, met daar tegenover de enorme ontwikkeling die het land doormaakt op het gebied van technologie. Met gevaar voor eigen leven maken Frans en Mariska een fietstocht in het chaotische Beijing onder begeleiding van een Nederlandse tourguide. Frans en Mariska sluiten hun reis af op een speciale manier en wonen een traditionele Chinese bruiloft bij.

Frans Bauer in China zie je vanaf 5 januari om 21.35 uur op NPO 1!

Bron AVRO/TROS