Tokyo Rooz brengt pakkende country hits

Tokyo Rooz is Henny Kalalo samen met  Ron Lieberton. Dick van Altena schreef het nieuwe nummer ‘Pedestalblues’ voor het Limburgse duo. 

 

Jambalaya, Send me the pillow you dream of, Blanket on the ground… Het zijn maar drie van de vele ever¬greens die opnieuw tot leven komen dankzij het zangduo Tokyo Rooz. Dat begint met een pakkende versie van “Bad moon rising”, waarna Henny en Ron de aandacht vast houden tot de laatste noot van hun optreden.

Optredens zijn er genoeg. In Duitsland oogst het Nederlandse duo al grote successen met de countrymedleys, wat resulteerde in de Fachmedienpreis 2016 als beste internationale countryduo. Ook Nederland en België lopen nu warm voor Tokyo Rooz.
Tokyo Rooz is een countryduo bestaande Ron Lieberton en zijn vrouw Henny Kalalo. En dat zijn geen onbekende namen in de muziekbranche.
Henny werd geboren in Indonesië en verhuisde in 1965 naar Limburg. “Muziek domineerde ons huishouden, aanvankelijk in passieve zin. Mijn vader was een groot bewonderaar van Jim Reeves, Buck Owens, Skeeter Davis en andere countrygrootheden en draaide hun platen de hele dag. Ik zong graag mee en kwam terecht in allerlei orkestjes. In 1979 maakte ik mijn eerste plaatje, ‘Where the sun always shines’, met de groep Goldwings.” Ze werd vervolgens zangeres in de band Crossroad en runt nu haar eigen schoonheidssalon in het Duitse Schalbruch. Bij Crossroad viel Ron Lieberton in als bassist en er ontstond een harmonie die al snel meer dan alleen muzikaal werd.
Ron had op dat moment al een uitgebreide muzikale carrière achter de rug. Hij speelde bij Long Tall Earny & The Shakers, The Liberators en Vandale, oogstte internationale successen met Zinatra en was lid van de Schintaler. Hij studeerde klassiek piano, kreeg basgitaarles van de bassist van Don McLean en deed een conservatoriumopleiding. Na de Zinatra-periode werkte Ron als assistent technicus en technicus in de Wisseloordstudio’s in Hilversum en vervolgens in Weert in de Telstarstudio’s van 1992 tot 2009. Hierna bouwde Ron zijn eigen studio in Schalbruch, de meest westelijke plaats van Duitsland op de grens met Susteren. Daar nam het duo ook het eerste eigen album op: “Wild Flowers”, met medewerking van een keur aan bekende Nederlandse countrymusici.
Ron: “We ontdekten dat countrymuziek erg populair is op de podia en treden nu twee jaar op met bekende nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 in een eigen jasje. We gaan dat straks ook doen met een eigen band, maar blijven zeker ook als duo toeren. De band speelt al mee op het eerste album en bestaat uit Ronald Jeurissen (slagwerk), Otto Tuasuun (gitaar), Johan Janssen (pedaalsteelgitaar) en Richard Visser (toetsen). Aan het album werd verder meegewerkt door Joost van Es (viool) en Dick van Altena (akoestische gitaar).

Album: Wildflowers – Tokyo Rooz