Proef de sfeer van de muziek uit Groesbeek

Na bijna 30 jaar is er een derde verzameling van muziek uit het muzikale dorp Groesbeek verschenen.

 


De eerste LP getiteld “De Muzikale groeten uit Groesbeek” verscheen in 1984. De tweede LP/CD “Groesbeek dorp vol muziek” werd 5 jaar later in 1989 uitgebracht en kreeg veel landelijke aandacht op radio en tv. Het geheel is een initiatief van Huub Arents.
Anders dan de voorgaande uitgaves is er nu gekozen voor een 20 tal Groesbeekse artiesten en groepen. ( Ger Liebers – Gerard Schoenmakers – Helen Liebers – Cor Kersten – Frank Wijers – Theo van Blitz – History Sounds – Hemmie Hermsen – Jacqueline Kemperman – William Smulders – Alt van Huus – Harm Wijnhoven – Theo Peters – Jan Janssen – Hans Weijers – Tonny Pouwels – Henk Janssen – Band Alles – Smartlappenkoor Ochaarm – Trudy Rikken) Het is een gevarieerd muziekproduct geworden van zwoele gitaarklanken tot smartlappen en waarbij ook de Groesbeekse “bullensound” niet is vergeten. De opnames vonden plaats in de opname studio van Will Geerling in Valkenburg. Productie en samenstelling door Huub Arents.
Een 16 pagina boekwerkje met de mooiste foto’s van het toeristische dorp onder de rook van Nijmegen en aan de grens van de Duitse heuvels maakt het geheel compleet.
Promotie Geert Hakze –