Glennis Grace en Frank van Etten zij aan zij tijdens groots concert in Almelo

Zet een winnaar van een Buma NL Award en een finalist van America’s Got Talent bij elkaar op het podium en een topavond is gegarandeerd. Dat is wat vrijdag 9 november 2018 in feestlocatie ‘Dolle Pret’ in Almelo gaat gebeuren, want dan treden Frank van Etten en Glennis Grace samen op.

Verder bestaat de line-up uit Merel Garritz en William Janz, en worden zij live begeleidt door de band van Marcel Fisser.
‘Wat ben ik bevoorrecht om met deze muzikale toppers te mogen werken. Mijn avond kan nu al niet meer stuk’, vertelt een enthousiaste Frank. ‘Het wordt een topavond met heerlijke platen, waaronder natuurlijk de hit van dit jaar ‘Huisje op wielen’ en mijn nieuwste lied ‘Want waar ik ben’ die half oktober gereleased werd.’

Glennis Grace
Ze behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Onlangs nam ze deel aan de talentenjacht America’s Got Talent, waardoor ze wekenlang landelijk in the picture stond. Zeker toen dit toptalent de finale bereikte en bij de laatste tien acts hoorde, iets wat een ongekende prestatie is. Na deze ‘levensveranderende ervaring’ is ze weer naar Nederlandse bodem teruggekeerd en treedt ze straks, op 9 november, samen met Frank van Etten op.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.frankvanetteninconcert.nl.

Prijzenregen 2018
Alle inspanningen beginnen zijn vruchten af te werpen voor Frank van Etten, want na zestien jaar zingen regent het in 2018 prijzen. Zo ontving hij begin dit jaar de Koos Alberts Award voor ‘beste levenslied zanger 2018’ uit handen van niemand minder dan de onlangs overleden zanger zelf.

En in oktober kreeg hij voor zijn lied ‘Huisje op wielen’, waarvoor hij zelf de tekst schreef en de muziek componeerde, de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur: de Buma NL Award, in de categorie ‘Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands’.
Gouden hits
In de afgelopen jaren maakte hij regelmatig top 10 hits. Hij kreeg een gouden plaat voor het lied ‘Leef als een Zigeuner’, wat zijn doorbraak was. En kwam er goud voor de hits ‘Pappa, ik zie de tranen in je ogen’, dat hij samen met zijn zoon Jamy maakte, en het nummer ‘Jij bent niet meer die man van toen’.

Over Frank van Etten
Frank van Etten is geboren in Stadskanaal en woont al jaren in de omgeving van Deventer. Hij is al ruim 16 jaar een volkszanger in hart en nieren. Hij schrijft hij voor zichzelf, maar ook voor aanstormend en bekend muzikaal talent bij de Dutch Artist Company. Tevens produceert hij zelf liedjes. In 2013 nam hij deel aan het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’.