Gerrit Denekamp vertaalt zijn Drentse “Zundagskind” “Zondagskind”

Nadat Gerrit Denekamp in 2014 het Drents Liedjesfestival had gewonnen met het prachtige nummer “Zundagskind”, kreeg zijn carrière een geweldige boost.

Jarenlang liep hij met de gedachten rond om dit in het Nederlands uit te brengen. En nu, vier jaar na zijn overwinning, heeft hij samen met Bert Kamping een geweldige productie neergezet.
Een tweede leven voor een prachtig levenslied. De combinatie van de mooie, krachtige stem van Gerrit en de mooie muziekpartijen, maken dat dit nummer “Zondagskind” menigeen zal gaan raken. Je voelt de pijn van een vader die zijn kind alleen op zondag ziet.
Gerrit Denekamp is geboren en getogen in Emmer Compascuum (Emmen) en zijn hele leven staat in het teken van muziek en dan vooral muziek van eigen bodem.
Toch duurde het jaren voordat Gerrit de microfoon zelf ter hand nam, zijn allereerste keer was tijdens een aprés-ski party in Oostenrijk. Al snel had hij de hele kroeg op de kop staan en ondanks de positieve reacties vond de Emmenaar de tijd nog niet rijp om er echt iets mee te gaan doen
Na jaren later zangles te hebben genomen bij een klassieke zang lerares gaf zij hem net dat duwtje in de rug dat hij op dat moment nodig had.
Van het één kwam het ander en zo kon het zomaar opeens gebeuren dat Gerrit op een bedrijfsfeest als heuse artiest zijn eerste echte optreden verzorgde. Geïnspireerd geraakt door de geweldige sfeer en enthousiasme van het publiek wist Gerrit het zeker en is toen verder het pad gaan bewandelen van de entertainment industrie.
Inmiddels vele jaren verder, treed hij onder andere op in vele kroegen in Emmen en door de rest van Nederland.
Evenementen als de Gouden Pijl, C’est la Vie, Koningsnacht Amsterdam, “Jantjes Verjaardag” Rembrandplein en bij bedrijfsfeesten staat hij met veel succes en enthousiasme op het podium.