Frank van Etten: ‘Buma NL Award voor lied uit eigen hand is de kroon op mijn werk’

‘Huisje op wielen’ van volkszanger Frank van Etten heeft de Buma NL Award gewonnen in de categorie ‘Meest gedraaid in de Nederlandse horeca – Hollands’. Dat werd maandagavond 1 oktober 2018 bekend gemaakt tijdens de Buma NL Awards in TivoliVredenburg in Utrecht.

‘Dit is echt prachtig! Ik knok en zing al ruim 16 jaar. Dan is het echt zo mooi wanneer je iets van waarde als beloning voor je werk ontvangt’, vertelt een trotse Frank van Etten. ‘Deze Buma NL Award is de kroon op mijn werk. Ik ben echt ontzettend dankbaar dat ik deze erkenning mag ontvangen.’ Lied uit eigen hand Extra trots is Frank op het feit dat ‘Huisje op wielen geheel uit eigen hand komt. ‘Ik heb voor dit lied zowel de tekst als de muziek geschreven, en de productie gedaan. Dat geeft deze Buma NL Award een bijzonder mooie glans. Het is daarmee voor mij een extra stimulans na al dat harde werken om door te gaan, om te blijven schrijven, en om mijn eigen hart hierin te blijven volgen. Deze award is voor mij echt de bevestiging dat we met ons team – want ik doe dit niet alleen, maar samen met mijn platenlabel NRGY Music en de mensen van Dutch Artist Company – goed bezig zijn.’

‘Focus en doorgaan’ Zat alles in 2017 Frank nog tegen doordat keuzes op zowel zakelijk als privé gebied verkeerd uitpakten, hoe anders is dat voor hem dit jaar nadat hij helemaal het roer heeft omgegooid. Met als resultaat dat hij, naast de Buma NL Award, in januari dit jaar de Koos Alberts Award voor ‘beste levenslied zanger 2018’ in ontvangst mocht nemen.

Hoe dat komt? ‘Focus op datgene waarvoor je bent geboren, en blijf doorgaan met datgene waar je goed in bent. Dat is mijn kracht. In mijn carrière heb ik wel eens uitstapjes gemaakt naar andere muzikale genres, maar ik ben een volkszanger. Ik heb ook het leven van een volkszanger, met alle ups en downs, dus ik blijf ook altijd een volkszanger.’

Album release Frank blijft dan ook niet stil zitten en werkt keihard door. Zijn fans kunnen binnenkort een nieuw album verwachten en ook verwacht hij voor de kerstdagen een nieuwe single uit te brengen. Verder staat op 9 november een optreden in Almelo gepland met niemand minder dan Glennis Grace.

Over Frank van Etten Frank van Etten is geboren in Stadskanaal en woont al jaren in Kloosterhaar. Hij is al ruim 16 jaar een volkszanger in hart en nieren. Hij heeft meerdere albums en singles op zijn naam staan, waaronder ‘Jij bent niet meer die man van toen’, ‘Als je lacht’, ‘Hoe zal ’t zijn’, ‘Ik wil met je dansen’ en ‘Ik sta in lichterlaaie’. Zijn doorbraak kwam met het lied ‘Leef als een Zigeuner’.

In 2013 nam hij deel aan het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’ waarna hij drie top 10 hits scoorde. Ook heeft hij samen met zijn zoon Jamy een nummer gemaakt. Frank is behalve volkszanger tevens producer. Hij schrijft hij voor zichzelf, maar ook voor aanstormend en bekend muzikaal talent bij de Dutch Artist Company.

Over Buma NL Awards De Buma NL Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. De awards worden dit jaar voor de negende keer uitgereikt, dit keer in muziekpaleis Tivoli Vredenburg in Utrecht.