Dulaa heeft naam te danken aan zijn grootmoeder

Anthony “Dulaa” Holmes groeide op in het stedelijke Memphis, Tennessee. Al op jonge leeftijd liet hij zien dat hij alles kon repareren en doen. Zijn grootmoeder zei dat hij veel kon doen wat in haar zuidelijke jargon klonk als “Dulaa”. Dit werd zijn bijnaam. “Dulaa” groeide op met countrymuziek.


Hij bracht vele zomers door tijdens het luisteren naar countrymuziek die speelde in de cabine van zijn vaders truck. Toen “Dulaa” ouder werd, vond hij het stedelijk leven een uitdaging en gevaarlijk. Dit had een diepgaand effect op zijn muziek. Hij begon ook te beseffen dat hij geschenken in zich had die hij als musicus, schrijver en producent bijhield.

In 1999 bracht hij zijn debuut cd “Komplex Feelings” In 2004 werd ‘Time’ met Dirty South Remix uitgebracht.
Hij werd de bedrijfseigenaar van de op Memphis gebaseerde opnamestudio, Reality Records. Via de studio produceert hij echte en positieve muziek die betrekking heeft op en inspireert de jeugd van vandaag. “Dulaa ” heeft altijd een country blues swag geworteld in zijn muziek. Het is tijd voor meer van dat geluid. Hij heeft zijn liefde voor countrymuziek ingebracht in zijn songschrijven. Deze nieuwe landelijke stijl schittert in zijn zelf geproduceerde release “To Have a Heart” uit 2014. De tracks brengen positieve en opbeurende berichten door het hele record. Hij werkte ook samen met Memphis singer-songwriter Nancy Apple om hun 2015 EP getiteld “Big Country” te schrijven en te produceren.

En dan nu tijd voor Tennessee Queen een eerste kennismaking voor velen maar als je eenmaal het geluid van Dulaa tot je hebt genomen is het een geluid die herkenbaar is en maar moeilijk weer verdwijnt. De cd’s van Dulaa incl de nieuwe single zijn online verkrijgbaar – te downloaden – te streamen en in de cd speciaalzaken