Burgemeester Pieter van Maaren van Urk doet een mooi gebaar.

Terwijl op 22 september j.l. in het gemeentehuis van Urk de burgemeester de eerste CD in ontvangst nam, samen met alle Urker instanties en scholen, geeft hij vanavond tijdens de opening van de raadsvergadering aan alle raadsleden en wethouders de Urker CD “Urk is `n gezegend laand” van Geke`s Tiental cadeau!


In het kader van 100 jaar Zuiderzeewet, Urk 100 jaar eiland af in 2018!
Deze Urker CD is geproduceerd door Geke van der Sloot en bevat o.a. de oude Urker eiland liederen, ooit opgeschreven door wijlen historicus en neerlandicus Tromp de Vries.
De Vries gaf de liederen in 1986 aan Geke met de vraag om deze liederen op de band vast te leggen, om ze te bewaren voor de toekomst. Geke heeft dat in dit jaar gedaan, omdat Urk 100 jaar eiland af is. De burgemeester helpt, namens de gemeente Urk, mee met bewaren van dit cultureel erfgoed door de CD vanavond aan alle raadsleden en wethouders uit te delen. De CD is verder verkrijgbaar in CD-winkels of via iTunes, Spotify of via www.gekestiental.nl/webshop info: info@gekestiental.nl
Enkele jaren terug maakte van der Sloot ook al enkele CD`s met Vaderlandse en Oud Hollandse liederen, dit was toen in opdracht van wijlen professor dr. Bob Smalhout en ook deze CD`s worden nog steeds verkocht.