Björn Litjes nieuwe weg ingeslagen

Björn Litjes komt met verrassende single en dito sound. De zanger, die we voorheen kennen van de feestnummers, is een nieuwe weg ingeslagen.

 

Door de fijne samenwerking met twee grootheden, te weten Dick Kemper (Vandenberg) en Martin Seysener (Les Cigales) kon Björn, mede door zijn liefde voor de muziek en het laten inspelen van live instrumenten, een nummer maken met een authentieke, pure sound. De nieuwe single ‘Wild geleefd’ gaat namelijk meer in de richting van blues/soul.

Begin dit jaar raakte Björn in gesprek met Dick Kemper en hij zocht hem op in de S&K Studio te Doetinchem. Daar ontstond het idee een nieuwe Nederlandstalige single te schrijven voor Bjorn. Vanzelfsprekend sloot ook Martin Seysener aan en zo werd de basis voor het muzikale trio gelegd. De muziek werd gecomponeerd, de tekst werd geschreven en er kwamen meer live muzikanten bij die allen een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit nieuwe nummer. Dick Kemper speelt de basgitaar, Martin Seysener is de toetsenist, Paul Gregoor heeft de drums en percussie voor zijn rekening genomen. Ronald Bekking de sologitaar en Ferdinand Baakman is verantwoordelijk voor de slaggitaar. Björn, die zelf al een aantal jaren intensief zangles volgt bij het Nederlands Zangcollege, heeft hard gewerkt aan zijn verrassende, unieke, eigen sound. Het is altijd spannend een andere richting te kiezen dan men gewend is, maar deze productie voelt gewoon goed en daardoor ook meteen heel vertrouwd. “Ik heb uiteindelijk
een stukje kwaliteit willen leveren met live instrumenten en een productie kunnen maken met voor mij toch wel twee grootheden uit de muziekbranche”, aldus Björn. Natuurlijk blijft hij ook de bekende feestnummers zingen tijdens zijn optredens, juist die tegenstelling vindt hij fijn. Zijn vorige nummers hebben immers de basis gelegd en al veel plezier gebracht. Dat gevoel wil hij graag blijven uitdragen op het podium.

De samenwerking met Martin Seysener en Dick Kemper gaat hoe dan ook een vervolg krijgen. Dick Kemper, bekend van de band Vandenberg is o.a. producer van Intwine, Mooi Wark & Jovink en de Voederbietels. Martin Seysener kennen we van Les Cigales. Martin toert door Europa met de Elvis Coverband. Beide heren hebben hun sporen al ruimschoots verdiend en samen al vele producties gemaakt, zoals bijv. muziek voor The Oprah Winfrey Show en de muziek die je hoort op het park van Jan Klaassen, enz. enz. Samen met dit muzikale duo heeft de Achterhoekse zanger ‘Wild geleefd’ geschreven en gemaakt tot wat het nu is.