Wim Drenthen komt met een verrassende nieuwe single in het dialect

De uit de Krim afkomstige Wim Drenthen is inmiddels geen onbekende meer in de muziekwereld, hij heeft al diverse singles op zijn naam staan o.a. “Vlieg, vlinder, vlieg”, “Vertrouwen” en “Kameraad”

 

Dit voorjaar kwam Wim met zijn debuutalbum “Kameroad” waarop al een nummer te vinden is in de streektaal.

Wim trok tevens de stoute schoenen aan en schreef zich dit jaar in bij RTV Drenthe voor het Drèents Liedtiesfestival. Tijdens de voorrondes bleek het nummer net niet sterk genoeg te zijn om door te gaan, echter waren de woorden van de jury wel positief.
Dit smaakte voor Wim naar meer om in de streektaal verder te gaan, met de aandachtspunten van de jury in z’n achterhoofd, is hij met zijn vaste team aan de slag gegaan om een nieuw nummer in de streektaal te maken. Want voor Wim staat het dialect hoog in het vaandel, een stukje cultuur dat moet blijven voort bestaan.

Met pen, papier en keyboard in de aanslag ging Wim aan de slag en het resultaat mag er zijn, een voor velen herkenbare tekst gegoten in een vlotte countrystijl, een melodie die blijft hangen.
“Oes Baankie” is een greep uit het leven, iets waar Wim graag over schrijft en zingt. Ook dit nummer is weer geheel uit Wim z’n eigen hand ontstaan en waar hij veel voldoening uithaalt.