Volkszanger Koos Alberts (71) overleden

Volkszanger Koos Alberts is overleden. De zanger is 71 geworden. Alberts was al enige tijd ziek. Levensliedzanger Koos Alberts (71) verbleef de afgelopen tijd op een verpleegafdeling van het ziekenhuis in Enschede.

Koos Alberts werd eind augustus geopereerd vanwege blaaskanker. Na de ingreep leek de zanger aan de beterende hand, maar uiteindelijk ontstonden er toch weer complicaties waardoor Alberts weer op de ic kwam te liggen. Daar werd hij in slaap gehouden. Na enige tijd werd hij weer overgeplaatst naar de verpleegafdeling, waar hij vandaag is overleden.

De voormalig metselaar en snackbarhouder brak pas op 37-jarige leeftijd door, nadat hij als tweede was geëindigd bij een Amsterdamse talentenshow. De eerste jaren van zijn carrière zijn altijd de meest succesvolle gebleven. In 1984 stond de zanger uit de Jordaan met drie hits tegelijk in de top 10. Dat leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records. Hoewel zijn latere nummers minder goed werden verkocht, bleef hij populair.

Twee jaar geleden blikte Alberts in het EO-programma De Kist vooruit op de dood. Hij vertelde dat hij er niet bang voor was. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik eerder wil sterven dan Joke, mijn vrouw. Zodat ik niet zonder haar hoef te leven. Dat kan ik niet.”

28-9-2018 mensenlinq

De Sterrenparade wenst Joke en de familie erg veel sterkte.