Nieuw album Ancora in aantocht.

Het nieuwe (4e) album van Ancora zal eind november uitkomen. Afgelopen week was de laatste dag voor hun in de studio’s van Edwin van Hoevelaak. Komende week zetten ze koers naar het prachtige Schotland voor beelden voor de bijbehorende DVD.

 

Ancora;

“We zijn in januari begonnen. Jan Keizer is onze coach en is er bij elke opname bij, wat een geweldige eer is dat, en wát een enthousiasme! We hebben dan 13 nummers opgenomen. Hierna is het aan Edwin om de nummers te mixen en aan vele anderen om instrumenten in te spelen. Het koorwerk, waardoor Ancora nummers direct als Ancora klinken, doen wij altijd allemaal zelf, behalve de heeeeele lage stem in ons koor, die verzorgd wordt door Frans van Londen, ook hij zal binnenkort een dag voor onze microfoon staan.

De volgende stap is nu het opnemen van de 13 mini-films, die er ook dit jaar weer bij komen, zodat we weer een prachtige DVD bij ons album kunnen voegen. De afspraak met Pier, de oude zeeman, staat al vast. De DVD is dé reden die ons album wereldwijd uniek maakt en waar wij om bekend staan. Geen enkele artiest in de wereld heeft dat 4x op een rij gedaan.
Daarvoor gaan we eind volgende week 7 dagen naar Schotland met een team van 14 cameramensen, regisseurs, visagie en hulpen voor het sjouwen van alle spullen naar de prachtige locaties. De bus met álle apparatuur daarin, gaat al een paar dagen eerder aan de reis naar Schotland beginnen, die zal een paar dagen moeten rijden en met de boot over moeten, wij gaan met het vliegtuig.
Respect voor de mannen die dat gaan doen.
Ook zullen we daarna in Nederland nog een aantal clips gaan opnemen.
Als alles opgenomen is, volgt er nog een aantal weken voor het mixen van alle beelden, dat is ook een mega grote klus, gelukkig heeft Apex-Audio visuals daar hele goede mensen voor.

Nu weten jullie even wat er gaande is en ook wat er allemaal komt kijken bij het maken van zo’n album, het is een creatief proces.