Nederland & collega artiesten geschokt door overlijden Koos Alberts .

Gistermiddag plaatste Joke, de vrouw van zanger Koos Alberts,  het verschrikkelijke nieuws op de facebook pagina. ”  Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller, allerliefste Koos.” 

“Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen. Dankbaar voor de grote liefde die we van hem mochten ontvangen en trots op de sportman en artiest die hij in hart en nieren was.” Liefs Joke.

 

Heel Nederland reageerde op zijn overlijden, met veel herinneringen aan hem.

 

Jannes; Lieve Koos, grote vriend, Pfffff ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, woorden schieten mij te kort en mijn tranen overheersen. Er bestaan geen troostende worden voor dit grote verlies. Nederland is een icoon verloren.  Lieve Koos, Jij was een man waar ik vroeger altijd naar opkeek en waar ik altijd naar luisterde. Ik heb altijd mooie herinneringen gehad aan jouw muziek. Een heel speciaal moment voor mij was toen jij mij het goede nieuws vertelde dat ik de Koos Alberts Award had gewonnen, wat was ik trots! Het was uitgerekend jij die mij 2 jaar geleden in het GelreDome een gouden plaat overhandigde voor mijn album “Onderweg Naar Jou”. Het moment dat jij het GelreDome binnenkwam zal ik nooit vergeten, jij sprak mooie woorden!
Een jaar laten stonden wij weer samen op het podium in een bomvol GelreDome maar nu met mijn eigen concert. Eveneens een heel speciaal moment en wat ben ik blij dat wij dat samen hebben mogen meemaken. En nu….. nu ben jij er niet meer. Lieve Koos, jij bent een kanjer, mijn grote voorbeeld. Als er 1 persoon wist wat doorzetten was en die nooit bij die pakken neer ging zitten dan was jij dat wel. Joke, Christa, Dave en kleinkinderen ik wens jullie heel veel sterkte toe in deze zware tijd. Grote vriend wat ga ik jou ontzettend missen, bedankt voor alles! Jannes

George Baker; Aan het einde van de middag las ik op face book dat Koos Alberts was overleden . Dat moest ik wel even verwerken ,want Koos was voor mij een held , een man die op het toppunt van zijn roem een vreselijk auto ongeluk kreeg en in rol stoel terecht kwam ,en des ondanks zijn handicap door ging met wat hij het liefste deed , optreden en zingen. Koos heeft veel gegeven aan zijn publiek ,dat met vreugde de gift ontving ,en hem in het hart sloot.
Vele slagen heeft Koos samen met zijn vrouw Joke overwonnen ,alleen de laatste kon hij niet winnen ,maar dat kunnen we geen van allen. Koos is nu een ster in het universum ,maar hier op aarde zal zijn stem altijd blijven klinken. Lieve Joke en famile , gecondoleerd ,veel sterkte en licht op jullie pad ,in deze voor jullie zo een donkere tijd. Hans en Blanche.

Bert van der Veer;  Ik regisseerde Nederland-Muziekland in Oldenzaal. Midden in de zaal was een klein vierkant podium. Koos Alberts trad op en we hebben hem geplaagd. Hij zocht namelijk steeds de camera op waarvan het rode lichtje brandde. We stelden de camera’s zo op dat wanneer hij de ‘actual’ had gevonden meteen geswitcht kon worden en dan ging hij kalm weer op zoek. Sorry, Koos. Ik kwam hem een tijdje geleden bij een muziekspektakel op Kos. Zong hij alleen maar ‘Jij…’ en ze zongen al mee. Maar vooral imponeerde zijn vrouw Joke. Zoveel zorg, zoveel liefde, wat een schat. Naar haar gaan mijn gedachten uit. Het karretje hoeft niet meer geduwd te worden.

Ancora; Wat een schok. Lieve Koos, bedankt voor je warmte, je muziek en je vriendschap. Wij zullen je nooit vergeten, ons grote voorbeeld. Je steunde onze muziek, maar liefst 2x kregen wij een “Koos Alberts award” uit jouw handen. Wij condoleren Joke en de rest van de famillie. Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies. “De hemel is een ster rijker”.

Frans Bauer; Mijn held en voorbeeld overleden. Rust zacht lieve Koos. Bedankt voor al die mooie momenten.

Sieneke; Verdrietig nieuws: Koos Alberts is niet meer. Een grootheid, Icoon. De Held van het Nederlandse lied is niet meer. Ik ben er stil van.
Heel veel sterkte en kracht voor Joke en zijn familie…

Marga Bult; Lieve, dappere, positieve Koos. De afgelopen maand mei waren we voor het laatst samen, je stem klonk als vanouds tijdens onze gezamenlijke optredens met the old stars tijdens de ‘Toppers’ concerten. Super gezellige avonden en wat genoot jij ervan. Jij voelde je toen al niet helemaal lekker, maar niemand in de bomvolle Arena merkte ook maar iets aan jou. Wat ‘n kanjer. Nu, nog maar 4 maanden later ben jij er niet meer.!! Ongelofelijk en bovenal, zo intens droevig. Ik wens jouw grote liefde Joke, de kinderen, al je familie en vrienden heel veel sterkte en liefde toe, om dit intens grote verlies te dragen. R.I.P. Lieve Koos Alberts Krommenhoek bedankt voor alles.

Mick Harren; Na #andrehazes alweer een icoon uit het leven. Trots dat ik bij jullie thuis een album heb mogen opnemen met #bartvdpost en @henny_thijssen. Ik wens Joke en kinderen en familie en dierbaren heel veel sterkte en kracht toe

Toppers in Concert;  Zojuist ontvingen wij het bericht dat Koos Alberts is overleden. Eerder dit jaar was hij één van onze gasten bij Toppers in Concert in een volle ArenA. 68.000 bezoekers lieten horen en voelen hoe zijn hits zijn geworteld in de Nederlandse samenleving. Het is een eer om hem nog in een volle Arena te hebben zien stralen Koos bedankt! R.I.P.

Frans Duijts; Een bijzondere man is niet meer. Een voorbeeld voor vele mensen @koosAlberts rust zacht.

Jeroen van der Boom; Rust zacht lieve Koos! Je zei altijd: Je doet t goed jongen!! Dank daarvoor!#rip #koosalberts