Leon Kruitbosch uit Heino komt met debuut single “Gooi die handen in de lucht”

Z’n collega’s noemen hem al ‘de zingende elektricien’. Leon Kruitbosch (20) uit Heino moet er vooral om lachen. Leon zelf neemt het allemaal niet zo serieus.

 

Zingen is een hobby, waaraan hij heel veel plezier beleeft, maar hij hoeft er echt niet van te leven. Een keer in de maand een optreden, mooi zat! “Ik zie verder wel waar het schip strandt.”
Zijn debuutsingle ‘Gooi die handen in de lucht’ is een echt feestnummer, geschreven door Olaf Hesselmans. Dat het Nederlandstalig zou worden, stond vast. “Ik heb het thuis natuurlijk ook met de paplepel in gekregen. Voorbeelden? Nou, ik vind Jannes echt heel goed, hoe die man kan genieten op het podium, écht te gek!” En dat wil hij zelf ook. Niet op Jannes’ niveau, voor dat soort dromen is hij te nuchter, maar; Dat je de mensen kunt vermaken met je stem en je muziek, dat vind ik mooi! En nee, van zenuwen heb ik geen last meer. Ik voel me nu wel thuis op het podium.
Hij is geen geboren entertainer. Als jochie van een jaar of 12, 13 hing hij wel eens de DJ uit op feestjes en partijen en later ging hij als geluidsman mee bij optredens van vader Evert, ook een Nederlandstalige zanger, maar het podium hoefde hij zelf niet op. Dat veranderde enkele jaren geleden tijdens de Pompdagen in mijn woonplaats Heino. “Ik stond vooraan bij Ronnie Ruysdael. Hij zag dat ik alles meezong en trok me het podium op. Daar werd ik even naar achter gehaald, waar ik me moest verkleden als Frans Duijts en daarna mocht ik ook een stukje zingen. Met nepbakkebaarden. Iedereen was enthousiast!”
Het begon te kriebelen. Een eigen nummer uitbrengen leek me ook leuk. Afgelopen Koningsdag won ik ‘Heel Heino zingt Hazes’. Daarna hakte ik de knoop door en ben de studio van Arjan Venemann ingedoken om deze gezellige plaat te maken “Gooi die handen in de lucht” zal hopelijk straks veel te horen en te zien zijn op radio en TV.